E-pitstop i Sønderborg


Udbuddet var stort, og der var noget for alle med interesse for rappe biler, da 33 biler som led i Nordeuropas største elbil-rally medio juni gæstede Sønderborg; Tesla-biler i alle afskygninger, Rimac, BMW, VW, Nissan og ombyggede fossil-biler prægede Søndertorv og tiltrak stor borger-interesse.


Frode Sørensen, formand for kommunens Teknik og Miljøudvalg bød gæsterne velkommen til en kommune som kombinerer ambitionen om CO2-neutralitet med omstillingen til grøn transport - og som selvfølgelig selv både anvender elbiler, el-skraldebiler, energi-effektive benzinbiler og som har el-ladestandere på snart et hvert gadehjørne i centerbyen. Samtidig har kommunen i flere år været Grøn transport kommune.


Sønderborgs VW-forhandler Agerley fremviste den nye eUP elbil, som med 4 leverede biler til Sønderborg Kommune allerede har fået en flyvende start i Sønderborg.


Stort elbil-rykind på Søndertorv i Sønderborg


De 33 elbiler fra Tyskland og Danmark gæstede Sønderborg på en tur-retur rundtur fra Flensborg til Vejle som bl.a. demonstrerede, at elbilerne er blevet voksne og kan køre store afstande uden at skulle sjat-lade.

Elbil-rallyet blev også brugt til at indsamle data på hvorledes elbilerne præsterer. Bag arrangementet stod URS Udviklingsråd Sønderjylland og på den tyske side Erhvervsfremmecenteret WTSH.


- Jeg er imponeret over de mange flotte elbiler og den store interesse som besøget afstedkom fra besøgende sønderborgere, siger Lene Sternsdorf, Sønderborg Kommune, som har været ansvarlig for organiseringen af pitstoppet i Sønderborg.

24. juni 2014

24. juni 2014Flotte elbiler prydede gadebilledet på Sønder-torv

For yderligere oplysninger:

Lene Sternsdorf
Klimakoordinator i Sønderborg Kommune
+45 2790 6636Udvalgsformanden bød velkommen og Frode Sørensen ankom selv i en af kommunens nye elbiler, en spritny Nissan LeafDer var stor interesse for at se, diskutere og prøvekøre elbiler

Cookiepolitik