Diamanten på vej mod guldet


165 indstillede projekter er blevet reduceret til seks projekter, som nu er nomineret til RENOVER prisen 2014. Vinderen offentliggøres ved en prisfest den 11. september 2014.

Diamanten i Fynshav er blandt de 6 nominerede projekter til Renover-prisen 2014. Nomineringen bekræfter et særdeles vellykket renoveringsprojekt, hvor ny funktionalitet og moderne arkitektur går hånd i hånd med ansvarlig world class energi- og klimatænkning.

Diamanten har siden ombygningen i 2010 allerede modtaget stor opmærksomhed fra besøgende gæster fra både Danmark og udland samt været omtalt bl.a. på kinesiske TV-kanaler. Projektet indgår derfor som et vigtigt ProjectZero demonstrationsprojekt.

Esbensen Rådgivende Ingeniører med hovedkontor i Sønderborg har været rådgivere på renoveringsprojektet.


Læs mere om nomineringen og se nomineringsfilmen her og læs om Diamantens historie og demonstrationstemaer her


ProjectZero og Sønderborg krydser fingre for at Diamanten går hele vejen til guldet .


Fra Sønderborg var også "Huset Blom" med i topfeltet og blandt "brugernes top10". Læs mere om Huset Blom og deres renoveringsprojekt herDiamanten, et topmoderne Sports- & Kulturcenter med den nyeste og mest energieffektive byggeteknologi


24. juni 2014


For yderligere oplysninger:

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636

24. juni 2014Bo Jonø var utrættelig ildsjæl i forbindelse med Diamantens renovering i perioden 2005-2010. På billedet taler han i forbindelse med indvielsen i august 2010

Om Renoverprisen

RENOVER prisen er stiftet af Realdania og GI (Grundejernes Investeringsfond) med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Læs mere om RENOVER prisen og kriterierne for prisuddelingen her

6 særdeles kvalificerede kandidater

I vinter blev 165 projekter indstillet til RENOVER prisen - en rekord i forhold til sidste år, hvor der var 107 indstillede projekter. Nu har et nomineringsudvalg udtaget seks projekter, der går videre i konkurrencen om at blive Danmarks bedste renovering i 2014.

De seks projekter som består af to kulturejendomme, to erhvervsejendomme, én bolig og én landejendom, er:

  • Diamanten, Fynshav, Sønderborg
  • Guldagergaard, Skælskør
  • Mirror House, København
  • Sverigesgade 4, Odense
  • Den økologiske renovering, Roskilde
  • PLH Studio, København

Se præsentationen af de 6 nominerede projekter her

Cookiepolitik