ZERObutik – nu med solceller


Nykredit i Sønderborg blev i foråret kåret som ZERObutik. Ved at udskifte bankens gamle vinduer, blev varmeregningen reduceret med 10 %. Men besparelser på varmeregningen var ikke nok, og nu kører det nye solcelleanlæg for fuld kraft.


"Det er en god investering, vi har gjort, det er der ingen tvivl om. Det er smart, både som butiksindehaver og boligejer at kigge nærmere på energiforbruget, og hvor der kan sættes ind for at spare pengene på el- og varmeregningen", siger Helle Hansen, Centerchef i Nykredit Sønderborg.

Med det nye solcelleanlæg satser Helle Hansen på at kunne hente gode besparelser på elforbruget:

"Da chancen bød sig for, at vi kunne få installeret solceller, bed vi på. Det er meningen, at andre Nykredit-afdelinger kan lære af vores erfaringer med solceller".


Her ses det nyopførte solcelleanlæg på Nykredits tag


Landsdækkende klima- og miljøstrategi

Nykredits klima- og miljøstrategi har en absolut målsætning om at reducere Nykredits totale CO2-udledning med 65 % inden udgangen af 2020. Dette mål skal blandt andet nås ved at opsætte solcelleanlæg på de lokationer, hvor det giver bedst værdi.

Nykredit Sønderborg er den sjette Nykredit lokation, hvorpå der etableres solcelleanlæg. "Nykredits mål passer som fod i hose til, hvad der sker her i Sønderborg med ProjectZero-visionen, så selvfølgelig skal vi gå forrest som et godt eksempel i vores afdeling", fortæller Helle Hansen.

Gode grønne vaner

Nykredit forsøger gennem dialog at motivere medarbejderne til at forholde sig til miljø og klima. Derfor har personalet i banken bakket fuldt op om de nye grønne vaner, og de er blandt andet opmærksomme på at huske at slukke lyset, slukke computeren og printe dobbeltsidet.

1. juli 2014

1. juli 2014Her ses Centerchef Helle Hansen ved overrækkelsen af ZERObutik diplomet

For yderligere oplysninger:

Kontakt Centerchef Helle Hansen
hsen@nykredit.dk
+45 4455 5826Solcelleanlægget opføres på taget af Nykredit Sønderborg

Fakta om de nye solceller 

  • 46 solcellepaneler
  • Samlet areal 76,5 m²
  • Kapacitet pr. år: 11,9 kWp (10.500 kWh)
  • Forventet levetid > 30 år

ZERObutik 

ZERObutik er ProjectZeros program for butikker.
Alle ZERObutikker har igangsat særlige tiltag for at spare på energien, og de har hver især sparet mindst 10 %.

Læs mere om ZERObutik programmet her

Cookiepolitik