Virksomheden vokser – energiforbruget falder

Endnu en gang har OJ Electronics reduceret el- og varmeforbruget i virksomheden. Elforbruget er reduceret med 4,3 % i forhold til 2012/13 og varmeforbruget med 13,4 %, delvist takket være den milde vinter.

Siden virksomheden blev ZEROcompany og begyndte at måle i 2010, er elforbruget reduceret med 21,2 %, og varmeforbruget er faldet med 21,9 %.

Erik Damsgaard, Adm. Direktør, er meget glad for resultatet:

På OJ Electronics tænker vi Cleantech fra alle vinkler. Produkterne vi udvikler og producerer er designet til at spare energi, der hvor de bliver installeret, og vi optimerer vores produktionsprocesser for at sikre, at de er så energibesparende som muligt. Så det giver meget mening, at vi også fokuserer internt på energibesparende initiativer."

Faktum er, at det overordnede elforbrug for virksomheden nu er på samme niveau, som det var i 2007, på trods af at OJ Electronics' bygningsareal er vokset med 1.400 m2 de sidste 7 år.

“Vi har ikke lavet store investeringer i år, men høster i stedet for alle fordele af de mange initiativer og investeringer vi har lavet siden 2010," forklarer Henrik Laue, intern CleanTech ansvarlig hos OJ Electronics. “Vi har installeret energibesparende lys-anlæg i produktionen, og vi forventer at spare 30-40 % på elforbruget på grund af disse lys".

Den næste store investering er ved at blive testet - at skifte alle lys i udviklingsafdelingen til LED lys. “Når de er testet, er planen, at få dem installeret i år," siger Henrik Laue.
Virksomheden har til huse på Stenager 13B i Sønderborg

Udfordringer på vej

OJ Electronics påbegyndte en ambitiøs vækststrategi sidste år, hvor målet er en øget omsætning på 30 % de næste 3 år. Den forventede vækst er en udfordring for virksomhedens mål indenfor energiforbrug. Indtil nu har målene været fastlagte, og har ikke taget højde for øget aktivitet i produktion, eller øget antal af medarbejdere.

Men virksomheden har skarpt fokuseret på energibesparende projekter de sidste 4 år, hvor CleanTech har været i fokus. "Vi har investeret i nyt lys-anlæg og vandbesparende toiletter, samt afholdt interne kampagner omkring medarbejdernes adfærd," forklarer Henrik Laue. "Nu skal vi finde ud af, hvordan vi kan blive ved med at spare energi og bibeholde vores positive fokus på området."

2. juli 2014

2. juli 2014For yderligere oplysninger

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
+45 3840 5427Erik Damsgaard, Adm. Direktør hos OJ Electronics

OJ Electronics er ZEROcompany

OJ Electronics 

OJ Electronics har specialiseret sig i at designe og udvikle elektroniske styringer til HVAC- og gulvvarmeanlæg.

Læs mere om OJ Electronics her

Cookiepolitik