Ligeud af landevejen

Bliv klogere på sammenhængen mellem transport, energi og klima ved at klikke på www.ligeudadlandevejen.nu. Siden byder på både film, artikler, opgaver og interaktiv fortælling til stor inspiration for elever på landets uddannelsesinstitutioner.

Med tre overordnede temaer, transport, energi og klima, har forskningsprojektet etrans på Designskolen i Kolding designet siden, så elever på gymnasium-niveau og videregående uddannelser kan inspireres og hente viden om de udfordringer vi står overfor, når vi skal vælge en fremtidig transportform.

Interaktiv fortælling og faglige artikler

Undervisningsmaterialet består bl.a. af ni film, hvor eksperter udtaler sig om dilemmaer indenfor transport, energi og klima. Disse er hver suppleret med en faglig artikel med oplæg til faglig bearbejdning. Til hver artikel er der ni opgaver, som binder artikler og film sammen, og ikke mindst en interaktiv fortælling, der fungerer som humoristisk start på arbejdet.

Vælg din egen vej ud ad landevejen

Der er mange forskellige veje ud ad landevejen, og siden indeholder ligeledes et spil, hvor man som spiller tvinges ud i realistiske overvejelser og problemstillinger i forhold til fremtidige valg af transportformer. Spillet er udviklet i det store elbilsprojekt etrans på Designskolen Kolding, og baggrunden er, at analyser i etrans viste, at der er behov for viden/fakta om grøn mobilitet.

Konklusionen deraf, som ligger til baggrund for www.ligeudadlandevejen.nu er, at den mest interessante målgruppe er de unge - de nye brugere af mobilitet.

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk

T 38 40 54 27

7. juli 2014

Videnskaben

Ligeud ad landevejen indeholder tre videnskabelige indfaldsvinkler, dels den humanistiske, hvor vi får et historisk perspektiv og en forståelse for, hvorfor tingene ser ud, som de gør i dag. En naturvidenskabelig vinkel, hvor der ses nærmere på funktionen og de løsninger, der er forbundet med det at køre elbil. Og til sidst den samfundsvidenskabelige vinkel, hvor intentionerne om at lave et grønnere samfund beskrives.

etransetrans - et forsknings- og innovationsprojekt på Designskolen Kolding
www.etrans.dk/

Bliv klogere på fremtidens transport

Leksikon

Ligeud ad landevejen indeholder også et leksikon, hvoraf der fremgår ord, som ofte forekommer når vi taler om energi, klima og transport.
Se leksikonet her

Cookiepolitik