Børn fik styr på energien

Det vrimlede med interesserede børn til sommer energi arrangement på Sønderborg Bibliotek. Alle kom rundt om flere former for energi set fra børns perspektiv, for til sidst at kunne gå hjem med deres helt egen energimedalje.

Kogte kartofler hittede

Det var med stor entusiasme, at de deltagende børn i arrangementet kastede sig ud i at få energi ud af frugt og grønt. Sønderborgs naturfagsnetværk House of Science var klar med en hel grøntsagsbod, hvor børnene frit kunne vælge hvilken frugt eller grøntsag, de ønskede at lave strøm med. Der var de gode og mindre gode frugter, men allerbedst var den kogte kartoffel, der kom mest energi ud af!

Ind i mellem de kreative aktiviteter var der også mulighed for at dreje på Energilykkehjulet hos ProjectZero, og kunne der svares på et spørgsmål om energi, var der gevinst!

Der skulle svares på spørgsmål om energi for at få gevinst på ProjectZeros lykkehjul

Cyklerne tog kegler

Sønderborg Forsyning stod klar med genbrugsmaterialer, for sammen med børnene at lave vandmøller af disse, imens andre børn stod i kø for at cykle 1000 meter. Ved at cykle 1000 meter forbrænder kroppen energi der svarer til et halvt æble. Og børnene fik derfor tildelt 1 halvt æble. For at opnå den anden halvdel af æblet skulle der løbes yderligere et par hundrede meter.

Leder af House of Science Birgitte Bjørn Petersen var overrasket over den energi, som der blev lagt.

"Fra første minut var der interesserede børn i kø, og ingen tog notits af, at cyklerne ikke flyttede sig en centimeter. De cyklede af alle kræfter, og var stolte når belønningen for de 1000 meters cykling var i hus. Alle var overraskede over, at der er så megen energi i et æble. Nogle børn kom og skulle prøve én gang til. Det var en fornøjelse at se de unge være så ivrige efter at bruge energi på denne måde", fortæller Birgitte Bjørn Petersen.

Sønderborg Bibliotek var vært ved sommerarrangementet og havde i samarbejde med House of Science, Sønderborg Forsyning og ProjectZero kreeret formiddagen.

7. juli 2014

7. juli 2014

For yderligere information

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk

+ 45 38 40 54 27

1000 meter på et halvt æbleElena var fuld af energi og fik hurtigt cyklet 1000 meter

Når strømmen kommer fra en sur citronDer blev testet flere forskellige frugter og grøntsager - her et citronbatteri

Cookiepolitik