ProjectZero med Kronprinsen i Abu Dhabi

ProjectZero var med, da Kronprinsen, Udviklingsministeren og en række virksomheder i Abu Dhabi promoverede grønne danske løsninger i forbindelse med World Future Energy Summit 2014. 30.000 gæster fra 155 nationer forventes at deltage i årets World Future Energy Summit.

Den perfekte markedsplads, når ambitiøse politikere, virksomheder og investorer skal sætte handling bag grønne forretningsambitioner og bidrage til en bæredygtig omstilling af verdens energisystem.


Udenrigsministeriet brugte scenen til at lancere et nyt strategisk partnerskab med Masdar, som forventes at styrke danske energi- og klimaløsningers kommercielle muligheder ikke kun i Mellemøsten, men overalt hvor der investeres olie-penge i at fremme omstillingen af energisystemet.


Kronprinsen tiltrak Abu Dhabis ledere og pressen

En veloplagt Kronprins Frederik roste i sin tale Emiraterne (UAE) for som olienation at være visionære og turde udfordre behovet for omstilling og bæredygtige løsninger. Kronprinsen fremhævede, at Danmark har mere end 40 års erfaringer med vedvarende energi og energieffektive løsninger. Dette er i dag god business for Danmark og de grønne løsninger udgør nu 11 % af Danmarks eksport.

Også Abu Dhabis Udenrigsminister, Shaikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyab samt minister og formand for Masdar Sultan Dr. Al Jaber deltog i arrangementet, som tiltrak stor opmærksomhed hos pressen, og som efterfølgende blev promoveret på landets TV-kanaler.


Kronprins Frederik sammen med Abu Dhabis Udenrigsminister, Shaikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyab samt udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen

ProjectZero blev skabt med inspiration fra Masdar City

ProjectZeros Peter Rathje fortalte om Sønderborg-områdets omstilling til CO2-neutralt samfund i 2029, og fremhævede at ProjectZero i 2007 blev skabt ved inspiration fra bl.a. Masdar City projektet, som fokuserer på at bygge en helt ny CO2-neutral by på 6 km2, baseret på bæredygtige teknologiske løsninger. Men modsat Masdar City, så handler ProjectZero om at omstille en eksisterende by med dens bygninger, infrastruktur, borgere, landbrug, virksomheder m.v.

I Sønderborg vækster virksomhederne også på energi- og klimaløsninger, således at CO2-neutral omstilling og Bright Green Business går hånd i hånd.

Sønderborgs ProjectZero blev første gang præsenteret i Abu Dhabi i foråret 2011 i forbindelse med afholdelsen af World Economic Forum.

Også den grønne danske industri deltog i Udenrigsministeriets fremstød

Vestas, DONG, Grundfos og Danfoss var med på banen, og hilste det strategiske initiativ velkommen som platform for øget forretningsmæssigt samarbejde med Masdar. Masdar-tænkningen bygger på samme bæredygtighed, som også kendetegner kerneværdierne i de grønne danske virksomheder. Flere af virksomhederne laver allerede forretninger med Masdar.

Sønderborg kan stadig lære af Masdar

Masdar-tænkningen inspirerede etableringen af ProjectZero i 2007. Som det fremgår, er der stadig masser at lære fra Masdars strategiske udvikling af, hvad vi i Sønderborg kalder Bright Green Business - klimarelateret forretningsudvikling.

21. januar 2014

21. januar 2014Henning Nørgaard fra Fåborg-virksomheden ELDAN var i Abu Dhabi for at promovere virksomhedens løsninger til granulering og genanvendelse af bildæk, kabler etc.

For yderligere oplysninger

Peter Rathje

peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636Også affald behandles naturligvis bæredygtigt på WFES 2014 konferencen

Om Masdar

Masdar er et kommercielt drevet energiselskab med base i Abu Dhabi (UAE).

Selskabet er stiftet af staten med henblik på at investere og etablere en helt ny energiindustri i både Abu Dhabi og resten af verden.
Masdar spiller en stor rolle i udviklingen af en ny industri baseret på vedvarende energikilder. Målsætningerne skal realiseres ved en holistisk forretningsmodel, hvor videregående uddannelse, forskning & uddannelse, investeringer og bæredygtig udvikling dækker en stigende efterspørgsel fra markedet efter bæredygtige løsninger.

Masdar blev etableret i 2006 med et commitment på 15 mio. USD. Hovedinvesteringen er det store London Array vindmølleprojekt, etableret af DONG Energy.

Forretningsområderne omfatter: Masdar Institute, Masdar City, Masdar Clean Energy og Masdar Capital.

Læs mere om Masdar City

I 2011 deltog Sønderborgs ProjectZero i klimatopmøde i Abu Dhabi. Læs om klimatopmødet ”The Clean Energy Ministerial” ProjectZeros tidligere studentermedarbejder A

Cookiepolitik