Ny grøn uddannelse skal skabe vækst i byggebranchen

Fra sommeren 2014 bliver det muligt for håndværkere og gymnasiale studenter med interesse i byggebranchen at videreuddanne sig i Sydjylland. Det kan de gøre via en ny akademiuddannelse som byggekoordinator, der fra august 2014 udbydes af Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg og Esbjerg.

Den nye videregående uddannelse er netop blevet godkendt af Danmarks Akkrediteringsinstitution og appellerer især til unge med interesse for de forretningsmæssige aspekter i byggeriet.

Store forventninger og opbakning fra byggebranchen

Gennem de sidste 15 år er uddannelsesniveauet i byggebranchen stagneret. Det skal det nye uddannelsestilbud være med til at lave om på.

Uddannelsen som byggekoordinator vil især fokusere på at give de studerende en forretningsforståelse samtidig med, at de tilegner sig viden om det byggefaglige. Målet er, at de studerende lærer at tænke forretning ind i alle faser af et byggeri.

- Jeg glæder mig over, at Byggekoordinator-uddannelsen kommer til Sønderborg. Byggebranchen har behov for dygtige medarbejdere, der forstår forretning og bæredygtighed, som kan varetage den praktiske ledelse i et byggeprojekt og hjælpe os med at skabe vækst og udvikling, siger Hans Chr. Jensen, som er direktør og medejer af Sønderborgs største byggeforretning SIB Byggeri A/S.


Aase Nyegaard glæder sig


Sønderborgs viceborgmester, Aase Nyegaard, glæder sig over at kunne tilbyde de unge en ny kompetencegivende uddannelse, der samtidig styrker byggebranchen.


- Jeg er meget glad for, at den indsats, vi sammen med flere andre interessenter har ydet for at få uddannelsen til Sønderborg, er lykkedes. Vi kan ikke mindst takke vores ProjectZero-vision og vores "grønne ambitioner" for akkrediteringen. Det er vigtigt, at vore unge får nogle gode uddannelser lokalt. Vi hører jo fra dem selv, at de gerne vil blive her - men at de ofte er tvunget til at rejse for at få deres drømmeuddannelse. At kunne tilbyde uddannelsen lokalt vil også styrke vores byggebranche, siger Aase Nyegaard.


Også ProjectZero bakker op om Sønderborgs nye uddannelse.


- ZERObolig og ZERObyg har skabt nye udviklingsrammer, og uddannelsen passer som fod i hose med Sønderborgs klimatænkning og de omstillingsudfordringer, som byggebranchen står overfor, siger ProjectZeros Peter Rathje, som glæder sig over at Byggekoordinator-uddannelsen kan starte op allerede i sommeren 2014.14. januar 2014Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk


+45 4040 8636

14. januar 2014Markedsføringsøkonomerne på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg har tidligere arbejdet med byggebranchens udfordringer. Her fremlægger en studerende sine anbefalinger til to af områdets håndværksvirksomheder.Underviser Peter Schroll fra Erhvervsakademi SydVest udfordrer markedsføringsøkonomerne på deres salgs- og servicekompetencer. Byggebranchen har leveret casene til ZælgZERO-træningsmodulerne.

Flere oplysninger:

Finn Boiskov Hansen, Uddannelsesleder, Erhvervsakademi SydVest, Sønderborg, tlf.: +45 4177 5705, mail: fbh@easv.dk

Fakta om uddannelsen:

  • Den officielle titel er Byggekoordinator AK
  • Det er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse
  • Uddannelsen er på dansk
  • Uddannelsen udbydes fra august 2014 på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg og Esbjerg
  • Læs mere om uddannelsen her

Cookiepolitik