Mon naboen har fået isoleret?

Inden du som boligejer kaster dig ud i den store energirenovering, er et besøg på www.zeromap.dk måske det helt rigtige sted at starte. Her kan du se, hvordan andre boligejere har høstet erfaringer med isolering, nye vinduer, udskiftning af varmekilde og meget mere.

Familien Kjær og Daarbak fra Gråsten har længe gået med ønsket om at få fjernvarme, så da Gråsten Fjernvarme endelig kom til deres område, slog de til med det samme. Det har betydet, at de er gået fra at betale 2.000 kr. om måneden for dyr olie, til at betale omkring 2.000 kr. i kvartalet for fjernvarmen.


"Besparelserne har faktisk betydet for os, at vi har haft mulighed for at købe en lille ny bil," fortæller en tilfreds Ditte Kjær.

Familien er enige om, at der udover besparelsen også er andre fordele ved fjernvarmen: "Det er dejligt at vide, at vi ikke skal bekymre os om noget. Da vi havde vores gamle oliefyr, kunne vi aldrig vide, om det gik i stå midt om natten".

Da familien først kom i gang fik de blod på tanden, og nu har hele huset fået en omgang. Loftet er blevet isoleret, kælderloft er blevet isoleret nedefra, og der er kommet nye vinduer. "Det er vild luksus, at vi ikke længere har kolde fødder, og at vi kan varme huset op med grøn fjernvarme."

Familien Kjær og Daarbaks parcelhus i Gråsten

50 tilgængelige historier

ProjectZero har igennem længere tid arbejdet på at fortælle energirenoveringshistorier på ZEROmap.dk. Samlingen af historierne er internetbaseret, så alle boligejere kan blive inspireret til selv at gå i gang med energirenovering af egen bolig, hjemme fra sofaen.

ZEROmap er opdelt i renoveringskategorier, så ønskes isoleringshistorier frem for andre, er det muligt at sortere hurtigt og nemt.
Find din lokale energivejleder på zeromap.dk.

En meget stor del af Sønderborg-områdets håndværkere er uddannet energivejledere fra Teknologisk Institut. På www.ZEROmap.dk er alle energivejlederne markeret med en blå nål, så du som boligejer nemt og hurtigt kan finde den lokale håndværker, der kan vejlede dig til den helt rigtige renovering og opnå fordele ved at spare på energien.
28. januar 2014

28. januar 2014

For yderligere oplysninger


Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
+45 6550 8097Familien Kjær og Daarbæk

Læs familien Kjær og Daarbæks fulde historie her

ZEROmap

Film om korrekt energirenovering

Cookiepolitik