Mange bygge- og renoveringsprojekter i 2014

Håndværkerne i Sønderborg-området kommer ikke til at kede sig i 2014. Sønderborg Kommune og kommunens boligforeninger skal bygge og renovere for ikke mindre end 563 mio. kr. Hertil kommer virksomhedernes byggeplaner og private boligejeres bygge- og energirenoveringsprojekter.

Områdets håndværkere er stadig ved at rydde op efter stormene i 2013, men alligevel havde mere end 50 håndværkere sat tid af til at gå til byggemesse på EUC Syd.

Borgmester Erik Lauritzen bød velkommen til de fremmødte:

"Den årlige byggemesse er efterhånden blevet en fast tradition, og det holder vi fast i, storme eller ej. På messen får I et godt overblik over Sønderborg-områdets aktuelle og kommende bygge- og renoveringsprojekter. Det giver jer mulighed for at planlægge og vurdere, hvilke projekter I hver især har særligt gode forudsætninger for at byde ind på".


Borgmester Erik Lauritzen bød velkommen til årets Byggemesse

Afdelingsleder Mie Rauff Nielsen fra Sønderborg Kommune fortalte om Sønderborg Kommunes anlægsprojekter i 2014, der løber op i 173 mio. kr. Det er blandt andet 16 mio. kr. til vedligeholdelse af kommunale bygninger, 23 mio. kr. til sundhedshuset i Nordborg, 20 mio. kr. til energioptimering og solceller og 33 mio. kr. til ombygning af Caroline Amaliegården i Augustenborg.

Jesper Baun Schmidt fra boligforeningen Søbo kunne berette, at boligforeningerne i Sønderborg Kommune planlægger at bygge og renovere for mindst 390 mio. kr. Det er mange småprojekter og SAB´s store totalrenovering af Jørgensgård i Sønderborg for i alt 144 mio. kr.

Fælles for langt de fleste projekter er, at der især er fokus på energioptimering.


Uddannelse af håndværkerne er afgørende

Med så mange bygge- og renoveringsopgaver er det vigtigt, at alle områdets håndværkere er helt opdateret på den nyeste viden:

"Det er vigtigt, at håndværkerne er klædt godt på til at kunne rådgive bygherrer og boligejere om de bedste og mest effektive løsninger, når det handler om energioptimering" fortalte Elisabeth Ibing Holm, projektleder i ZERObyg.

Efter oplæggene var det tid til en pølse fra den medbragte pølsevogn. Det tilbud tog mange småsultne håndværkere godt imod, inden de tog en tur rundt for at snakke med repræsentanterne ved de mange stande, der var stillet op i dagens anledning.

Byggemessen var arrangeret af ZERObyg og Sønderborg Kommune og blev afholdt den 16. januar.


22. januar 2014

22. januar 2014Der blev lyttet fra stolerækkerne.

For yderligere oplysninger


Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk
+45 7412 4191Der var tid til at tage en uformel snak inden og efter Byggemessen. Der blev snakket på kryds og tværs af forskellige aktører i byggebranchen.ZERObygs kursuskatalog blev nøje studeret, da Elisabeth Ibing Holm fortalte om mulighederne for efteruddannelse gennem ZERObyg.

Find kursuskataloget her

Cookiepolitik