Husum-delegation på energitour i Sønderborg

På Alsion bød Stephan Kleinschmidt Husum-gæsterne velkommen til Sønderborg, og fortalte om hvorfor et samlet byråd bakker op om Sønderborgs ProjectZero som et fyrtårn for byens udvikling. Husum er selv førende på vindområdet i Tyskland, og tiltrækker hvert år ca. 15.000 gæster til Husum New Energy udstillingen.

Det er helt naturligt at styrke samarbejdet mellem byerne på tværs af grænsen, udtrykte Stephan Kleinschmidt i sin velkomst.

Velkomsten blev suppleret med oplæg fra Inge Olsen, direktør for Teknik & Miljø i Sønderborg Kommune, Lars Riemann, direktør Sønderborg Forsyning, Ole Damm, teknisk direktør SE Big Blue og Hans Lehmann, vicedirektør EUC Syd. Oplæggene fokuserede på hvorledes Sønderborgs ProjectZero-projekt i samarbejde udvikler nye innovative løsninger og skaber værdi for de involverede parter.

Med i delegationen var også Husums borgmester Uwe Schmitz, som udtrykte stor interesse for at lære af Sønderborgs ProjectZero erfaringer med bl.a. borger og virksomhedsinddragelse.Den 20 mand store Husum-delegation sammen med de danske værter

Besøget i Sønderborg omfattede også et besøg på Danfoss, hvor gæsterne blev orienteret om hvorledes energi og klima i dag udgør 90 % af kerneforretningen på Danfoss, samt hvorledes Danfoss løsninger overalt i verden sparer samfundet for masser af CO2-udledning.

Et styrket energimæssigt samarbejde på tværs af grænsen vil samtidig styrke de fælles muligheder for at få del i de omfattende EU Intereg 5 midler, som nu udbydes til perspektivrige grænseoverskridende projekter.

Husum har 21.000 indbyggere.

Læs mere om Husum her

7. januar 2014

7. januar 2014

For yderligere oplysninger:

Peter Rathje

peter.rathje@projectzero.dk

+45 4040 8636Stephan Kleinschmidt bød velkommen på vegne af Sønderborg byrådTil højre ses Uwe Schmitz, borgmester i Husum sammen med Stadtwerke Husums Geschäftsführer Benn Olaf Kretschmann

Cookiepolitik