Haiyan delegationbesøg i Sønderborg

En gruppe højtstående repræsentanter fra Haiyan besøgte Sønderborg-området den 27. og 28. januar, for at se på mulighederne for at samarbejde om fremtidige klimaløsninger.

Besøget i Sønderborg omfattede besøg på Rådhuset, møder på Alsion og besøg hos områdets virksomheder, organisationer, institutioner og skoler. Viceborgmester Aase Nyegaard bød delegationen velkommen til Sønderborg med en opfordring til samarbejde og involvering af områdets mange kompetente virksomheder.

Poul Valdemar Nielsen, som også er projektleder på Sønderborgs Kinesiske nytår, havde planlagt kinesernes besøg i Sønderborg.

"Jeg er meget overrasket over hvor hurtigt kineserne sætter handling bag underskriften i Beijing. Det har været en fornøjelse at have delegationen på besøg, og timingen i forbindelse med Sønderborgs kinesiske nytår 2014 er perfekt, siger Poul Valdemar Nielsen og fortsætter, - jeg ser store muligheder for at Sønderborgs erfaringer og kompetencer kan omsættes til handling i Haiyan og dermed åbne døre for danske virksomheder.Delegationen foran Alsion sammen med Poul Valdemar Nielsen

Haiyan vil bygge et ZERO+ hus, skabe en "Denmark ZEROcarbon Street", udnytte spildvarmen fra elproduktion til fjernvarme og involvere de mange industrivirksomheder i Haiyans grønne omstilling. Danfoss selskabet Holip ligger i Haiyan.

Haiyan County har ca. 0,5 mio. indbyggere og er beliggende kystnært ca. 140 km. sydvest for millionbyen Shanghai.

Læs mere om Sønderborgs EU-Kina samarbejde her


28. januar 2014

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636

28. januar 2014Poul Valdemar Nielsen havde en travl uge, idet han også er projektleder for Sønderborgs kinesiske nytårDelegationen kigger på SAB´s energieffektive byggeri i VollerupDelegationen havde stor spørge- og diskussionslyst, her ved vindmøllerne på Mintebjerg

Cookiepolitik