Det bæredygtige Videnshus

1. november 2013 flyttede Telebilling sammen med KPMG og Rambøll ind i det nybyggede, bæredygtige Videnshus på havnen. Her er der gode betingelser og rammer for medarbejderne, siger direktør i Telebilling, Jesper Schack.

Videnshuset er en del af den store masterplan for havneområdet, designet af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry. Ambitionen er at skabe en bæredygtig bydel, der er i verdenseliten hvad angår energi- og ressourceforbrug. Og det afspejler Videnshuset til fulde.

Den overordnede målsætning for bydelen er, at området skal være CO2-neutralt - ligesom resten af kommunen. Derudover skal energiforsyningen så vidt muligt produceres lokalt - eller regionalt.

- Hvorvidt at huset lever op til kravet om CO2-neutralitet kan først opgøres efter et fuldt år, hvor huset har været i brug. De mange foranstaltninger, der er tænkt ind fra starten, gør dog, at vi er meget optimistiske, siger Jesper Schack, Huset er desuden bygget efter den endnu udefinerede 2020 energiramme. Dermed er vi med til at sætte standarden for byggeri fremover.Det bæredygtige Videnshus huser ud over Telebilling også KPMG, Rambøll og Bitten og Mads Clausens Fond.

Vedvarende energikilder og energieffektivitet

Som en del af masterplanen for Byens Havn gælder desuden, at alle bygninger skal forsynes fra vedvarende energikilder. Derfor var både jord- og søvarme oppe at vende, da varmekilde skulle vælges. Der var dog ingen tvivl - Sønderborg Fjernvarme skulle levere varmen.

- Det har haft betydning, at fjernvarmen i Sønderborg er grøn. Ellers havde vi valgt et alternativ, siger Jesper Schack og fortsætter, - Vores elforbrug bliver hovedsageligt dækket af solcellerne på taget. Det resterende bliver købt ved SE, hvor der lægges vægt på, at den købte strøm skal komme fra vedvarende energikilder.

Derudover har bygningen lysstyring fra den lokale virksomhed Servodan, nat- og weekendsænkning på varmen, lavenergi lysstofrør, mm. Og alle medarbejdere i Videnshuset er fuldt opdateret på god energiadfærd i hverdagen.

21. januar 2014

21. januar 2014Videnshuset har solceller og grøn fjernvarme.

For yderligere oplysninger

Byens Havn

Sønderborg Havneselskab A/S blev etableret den 10. november 2006 af Sønderborg Kommune og Bitten og Mads Clausens Fond. Selskabets vision er, at Byens Havn skal bidrage til at Sønderborg by er levende med høj kvalitet og stor tiltrækningskraft.

Læs mere om Byens Havn herCEO Jesper Schack er yderst tilfreds med de nye rammer for Telebilling.

Cookiepolitik