Grøn Omstillingsfond åbner for ny ansøgningsrunde

Fik I ikke søgt Grøn Omstillingsfond i 2013? Så kan I gøre det nu! Grøn Omstillingsfond har nemlig netop åbnet op for en ny ansøgningsrunde.

Grøn Omstillingsfond investerer i udvikling af nye grønne forretningsmodeller, innovative grønne produkter og services, samt grønne industrisymbioser. For nyligt er 25 mio. kroner blevet uddelt til 40 virksomheder. Heraf fik 11 af disse sammenlagt 18 mio. kr., mens de resterende 29 er udvalgt til at deltage i et acceleratorprogram, der giver virksomhederne mulighed for at omdanne deres nuværende forretning til en bæredygtig forretning og samtidig øge indtjeningen.

Fra grøn idé til god forretning

Grøn Omstillingsfond understøtter projekter, der har til formål at ruste danske virksomheder til fremtidens ressourceknappe økonomi. Fonden bidrager til, at virksomhederne kan levere ressourceeffektive grønne løsninger og skabe nye grønne arbejdspladser til gavn for produktivitet og konkurrenceevne i Danmark.

Fonden er rettet mod virksomheder, organisationer og partnerskaber, der ønsker at søge om tilskud til projekter inden for følgende temaer:

  • Produktinnovation og re-design af virksomhedernes produkter
  • Udvikling af nye forretningsmodeller
  • Fremme af bæredygtige materialer i produktdesign
  • Bæredygtig omstilling i mode- og tekstilbranchen
  • Mindre spild af fødevarer
  • Bæredygtige biobaserede produkter baseret på non-food biomasse
Ved ansøgningsrunderne i 2013 gav Grøn Omstillingsfond samlet set tilsagn om tilskud til 26 % af de projekter, som havde søgt fonden.

Ny ansøgningsrunde

Grøn Omstillingsfond har åbnet en ny ansøgningsrunde med frist d. 23. april 2014 kl. 12.00. I denne ansøgningsrunde kan Grøn Omstillingsfond give tilsagn om tilskud for samlet i alt ca. 10 mio. kr.

Læs mere om ansøgningsproceduren her.

Grøn Omstillingsfond skal fremover også forestå den videre indsats med at sikre mindre spild gennem grønne industrisymbioser.

Se mere om Grøn Industrisymbiose her.18. februar 2014

Kilde: Grøn Omstillingsfond

4. februar 2014

Grønne Forretningsmodeller

Nyt acceleratorprogram for virksomheder, der ønsker at udvikle grønne forretningsmodeller.

Læs mere om programmet

For yderligere oplysninger

Grøn Industrisymbiose

En virksomheds affald er en anden virksomheds ressource. Den nationale task force for Grøn Industrisymbiose hjælper med at skabe kontakten.

Få et gratis ressourcetjek af din virksomhedGrøn Omstillingsfond

Grøn Omstillingsfond er sat i verden for at understøtte øget ressourceeffektivisering, flere miljøvenlige løsninger og for at skabe nye grønne arbejdspladser.

Læs mere om fonden

Cookiepolitik