Et grønt univers i Lysabild

Lysabild Skole inviterede eleverne med på den grønne bølge og omdannede skolen til et grønt univers i to emneuger. Vindmøller, solceller, affald, genbrugstøj og sund hjemmelavet mad var nogle af hovedemnerne i skolens omstilling til et grønt univers, hvor målet med de to ugers forløb var at give eleverne bedre indsigt i en grøn og bæredygtig tankegang.

Der var fuld fart på alle elever fra 0. - 6. klasse på Lysabild Skole, der i to uger har arbejdet intenst med at omdanne skolen til et grønt univers. Eleverne arbejdede sammen på tværs af alder og klasser i forskellige grønne værksteder.

Fra affald til genbrug

Hvordan mon en iPhone ser ud inden i? Og hvilke dele af telefonen kan genbruges? På affalds/genbrugsværkstedet var der rift om at skille elektroniske maskiner og gadgets af for at se, hvad disse indeholder, og hvilke dele der kan bruges igen i en anden form. Tastaturknapperne fra computeren blev f.eks. omdannet til øreringe af en meget fingernem Matilde fra 4. klasse.

Vindmøllerne i Mintebjerg gjorde stort indtryk

22 elever havde valgt at blive udfordret på viden om forskellige energiformer. Et besøg ved en af omegnens store vindmøller gjorde stort indtryk på alle de energi-nysgerrige børn.
Simon fra 6. klasse havde helt styr på, hvordan strømmen kommer fra vindmøllen og ud til forbrugeren. "Når vinden blæser, kommer strømmen ind i møllen, her hakkes den i stykker fra watt til ampere, så skubbes den med 15.000 volt ind i en strømboks i Høruphav, her fordeles den til sidst ud til de husstande, der er koblet til vindmøllestrømmen," fortalte en begejstret Simon. "En vindmølle kan på en time lave så meget strøm, at det kan dække forbruget hos en familie i et helt år," påpegede han, "og de to vindmøller kan producere strøm til 2400 huse på 1 år," fortsatte den unge elev, der dermed beviste, at der var stor interesse for alternative energiformer på Lysabild Skole.

Alle 22 elever i energigruppen havde styr på at slukke for lyset og de elektriske apparater derhjemme, og mente også at det var en god idé at tænke over, hvor elektriciteten egentlig kommer fra.

Spareråd i ØKOmagasinet

Det Grønne Univers kulminerede torsdag aften, hvor alle forældre var inviteret til fest på skolen. Genbrugsbutikken med masser af genbrugstøj var åben, genbrugskunsten var klar til at blive vist frem og ØKOmagasinet blev lanceret- et blad fuld af tips til at spare på energien og med en økokryds og tværs.

"Det har været to spændende uger med masser af grønne tanker og ikke mindst grønne planter på hele skolen. Sådanne temauger er guld værd for at få alle elever med, da vi gør tingene i praksis og læser os til det grønne univers, og så kan vi håbe, at eleverne tager de grønne tanker med hjem", siger skoleleder Mike Foss.


17. februar 2014

17. februar 2014

Gode genbrugsideerTastaturtasterne fik et helt nyt liv

For yderligere oplysninger

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk

T 6550 8097

Vindmøllerne gjorde indtrykEnergiholdet i Det Grønne Univers

Fra affald til genbrugRasmus og Jonas fra 2. klasse på Lysabild Skole synes at det var sjovt at skille tingene ad og finde genbrugelige ting.

Cookiepolitik