Drop tumbleren og luk lidt mere dagslys ind

BOLIUS, Boligejernes Videncenter bugner med mange rigtig gode råd til at spare på energien. Og fire af de nemmeste besparelser i hverdagen er lige til at gå til. En lidt grønnere adfærd i hjemmet kan skære kilowatttimer af forbruget.

  1. Brug tørretumbleren sjældnere. Brug fx kun tørretumbleren 1 gang i stedet for 3 gange ugentligt
  2. Udskift glødepærer med LED-pærer, som kun bruger 4-6 watt
  3. Sluk tv, radio, dvd, pc og Playstation HELT - standbyforbruget i disse apparater er markant
  4. Luk mest muligt dagslys ind. Jo lysere rum der er i din bolig, jo mindre behov er der for at tænde lyset i løbet af dagen

Kilde www.bolius.dk

ZEROboligs energivejleder gennem to år Charlie Lemtorp bakker op om de gode råd. Dog er BOLIUS' råd om at slukke cirkulationspumpen 4 måneder om året, fjernet fra listen, da der er stor risiko for at cirkulationspumpen ikke kan tåle at blive slukket, men simpelthen går i stykker.

- Der er god mening i at ændre sine vaner, lyset behøver jo ikke at brænde i hele huset, når rummene ikke benyttes, fortæller Charlie Lemtorp.

Og hjemme hos familien Lemtorp er det blevet en leg med at huske at slukke lyset, og især for pigerne på 4 og 6 år. Legen hedder GO GREEN og går ud på at når familien samles til måltiderne, råbes der højt GO GREEN! Og alle sørger for at lyset slukkes i de rum der ikke benyttes. - Det er tit til stor morskab for os alle, fortæller Charlie Lemtorp, og fortsætter, - i mange af de mere end 1000 boliger jeg har besøgt som energivejleder, har de små nemme besparelsesting i hverdagen slet ikke haft fokus, men efter en gennemgang af familiernes elforbrug, er de nye vaner blevet en del af hverdagen, siger Charlie Lemtorp.

De nemme spareråd er udvalgt af Bolius' energikonsulent Morten K. Mathiasen.

Læs mere om BOLIUS på www.bolius.dk.

26. februar 2014For yderligere oplysninger

Louise Johnsen

louise.johnsen@projectzero.dk
+45 6550 8097

Syv sjove ideer til at spare på el

Tør tøjet på snoren!

Hvad kan du mon spare i kroner og ører ved at tørre tøj på tørrestativet frem for i tørretumbler?

Se svaret her

Cookiepolitik