Top 5: Sådan sparer du mest energi i din bolig

Energipriserne stiger, og det kan i fremtiden blive rigtig dyrt ikke at gøre noget i din bolig. Læs her, hvilke 5 tiltag der ofte bedst kan betale sig.

1. Hulmursisolering

Har du en bolig med hulmur, kan det ofte betale sig at få blæst isoleringsmateriale ind i hulmuren. Mange firmaer undersøger, om der allerede er isolering og kan give et tilbud på at blæse isolering ind i hulmuren. Hulmursisolering giver en lavere varmeregning, og så slipper du også for kulde og træk fra ydervæggene.

2. Efterisolering af loft

Der er størst varmetab igennem taget - ca. 40 % af husets varme går til spilde, hvis loftet eller taget ikke er velisoleret. Har du ingen, eller kun lidt isolering (fx 100 mm) på loftet, er det en god idé at få efterisoleret - gerne op til 400 mm isolering. Det vil give en væsentlig besparelse på varmeregningen, og pengene kan være tjent hjem i løbet af få år.

3. Drop det gamle oliefyr

Hvis du har et gammelt oliefyr, bør du overveje en ny varmekilde som fx jordvarme. Du kan spare op til 70 procent på varmeregningen ved at skifte et ældre oliefyr ud med en jordvarmepumpe.

4. Investér i solceller

På trods af en mindre økonomisk attraktiv afregningsmetode i forhold til 2012, kan det stadig godt betale sig at købe solceller, primært fordi prisen for et solcelleanlæg er faldet gennem det seneste år.

5. Nye ruder eller vinduer

Der forsvinder meget varme ud gennem gamle vinduer - derfor skal du overveje, om de skal skiftes. Det kan især betale sig, hvis du kan nøjes med at skifte ruderne ud med energiruder. Nye eller renoverede vinduer giver også huset et æstetisk løft og mindsker træk.

Kontakt din håndværker

Overvejer du at gå i gang med et eller flere projekter? Så kontakt din lokale håndværker med energivejlederuddannelse. Find den nærmeste på www.ZEROmap.dk

10. december 2014


Solceller og solskin.JPG
Det kan stadig godt betale sig at investere i solceller

For yderligere oplysninger:

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk
74 12 41 91


Udskiftning af vinduer og døre Jeppe Aakjærs Vej 3 marts 2012 024.jpg
Udskift dine vinduer med energiruder

Bolius

Læs mere om de forskellige løsninger og få god inspiration på www.bolius.dk.

Stadig i tvivl?

En energivejleder eller rådgiver kan hjælpe dig med at lægge en plan for dine energirenoveringer.

Få hjælp med TJEK-UDFØR-SPAR via www.guidetilenergirenovering.dk

Cookiepolitik