Sparer 400 ton CO2

Graasten Salater vælger grøn fjernvarme

Graasten Salatfabrik har slukket gasfyrene og tilsluttet sig byens grønne fjernvarme, som produceres kun et stenkast fra fabrikken. Med tilslutningen reduceres virksomhedens gasforbrug med 60 %, driftssikkerheden øges og der spares penge, samtidig med at salatfabrikken bakker op om Sønderborg-områdets store omstilling.

Vi leverer en mærkevare, og vores koncern er meget fokuseret på at spare energi og reducere spild i alle processer. Vores medarbejdere er dybt involveret i arbejdet og finder løbende nye indsatsmuligheder, som udnyttes. Fjernvarmen i Graasten er et vigtigt
skridt på vejen, og vi sparer både penge og CO2 ved at slukke for gasfyret
”, udtaler Per Jensen, teknisk chef i Stryhns AS, som glæder sig til at høste flere energibesparelser på bl.a. varmegenvinding og LED-belysning.

Også formanden for Graasten Fjernvarme, Morten Sommer, glæder sig over at salatfabrikken har udskiftet gasfyrene med klimarigtigt og billig fjernvarme: ”Endnu en stor produktionsvirksomhed bakker op om vores 100 % CO2-neutrale fjernvarme og reducerer samtidigt deres udgifter til varme betragtelig. Især om sommeren har vi det perfekte match, idet fabrikkens store forbrug af varmt rengøringsvand er med til at udnytte endnu mere af vores billige solvarme”.

Sønderborg-områdets ProjectZero glæder sig over den nye fjernvarme-tilslutning og den årlige besparelse på 400 ton CO2.

Per Jensen Teknisk chef Stryhns.JPG
Teknisk chef Per Jensen er medlem af Stryhns energistyregruppe og fremviser her virksomhedens energi-styretavler-


10. december 2014For yderligere oplysninger:


Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
T 40 40 86 36
 

10. december 2014


vandspare-label Stryhns.png
Medarbejderne er aktive deltagere i at jagte både vand og elbesparelser, som synliggøres gennem klistermærker.

Graasten Salaters historie

Graasten Salater blev etableret i 1947. Det stærke fokus på friske råvarer af god kvalitet har skabt det stærke ”Graasten Salater”
brand.

Op gennem 1990’erne oplevede virksomheden en kraftig vækst i markedsandele og har løbende gennemført flere udvidelser af produktions-kapaciteten. Virksomheden har siden 2003 været en del af den norske Agra-koncern, som i Danmark også omfatter
Stryhns (leverpostej) og Langeland Pølser.

Stryhns AS koncernen beskæftiger samlet ca. 200 ansatte i Danmark.

Læs mere her


Graasten logo.png

Cookiepolitik