Sønderborg viser vejen til de grønne jobs

Danmark har behov for at skabe mange flere grønne arbejdspladser. Vi skal både gøre eksisterende arbejdspladser mere klima- og energieffektive og skabe helt nye job i de sektorer, der har den grønne omstilling som en del af deres forretningsmodel.

På den måde bliver et grønnere Danmark samtidig et rigere Danmark - således slår LO tonen an i nyt inspirationskatalog, hvor Sønderborg-området leverer 2 af de 6 cases.

Helsam

Helsam har med grundig medarbejderindragelse sparet 21 % på virksomhedens CO2-udledning. Metoden til at plukke de lavthængende frugter har været at opbygge en fælles grøn kultur, der skaber både sammenhold og fælles fokus for ledelse og medarbejdere. Kulturen har spredt sig fra grossist-virksomheden i Ragebøl til Helsam-butikkerne, hvoraf den ene ligger på Nørrebro i København.


Sønderborgs ProjectZero

ProjectZero-inititiativet er i sig selv en stor jobskaber, men i LO-inspirationskataloget sættes der fokus på ZERObolig-initiativet, som blev skabt i et tæt samarbejde mellem bl.a. EUC Syd, lokale håndværkere, Sønderborg Kommune og ProjectZero-sekretariatet.

Projektet var katalysator for energirenoveringer og har gennemført 1200 energicheck og samlet skabt mere end 105 mio. kr. i lokal håndværker-omsætning. Uddannelse og træning har spillet en vigtig rolle i ZERObolig. Indsatsen er i dag forankret i ZERObyg, hvor der fortsat er fokus på at kvalificere områdets håndværkere på bl.a. EUC Syd og BC Syd, for som Kjeld Søberg, direktør for VVS Søberg udtaler i LO-inspirationskataloget:

Håndværkerne er vant til, at ordren er sikker, når telefonen ringer. De er ikke vant til at skulle ud og sælge. Men der ligger store potentialer for vækst, hvis håndværkerne bliver bedre til at tage sælgerhatten på og kommunikere deres energirenoveringsydelser
i et sprog, man kan forstå.


ZERObolig-vejledningsaktiviteten er i efteråret 2014 forankret i markedet gennem det såkaldte TJEK–UDFØR–SPAR program, som giver boligejerne mulighed for både at trække på håndværkernes og rådgivernes kompetencer, når der er behov for gode råd.2. december 2014

2. december 2014

Inspirationskataloget


Læs hele inspirationskataloget og kom selv i gang. LO-inspirationskataloget indeholder ud over Helsam og Sønderborgs ProjectZero også konkrete cases fra Grundfos, Næstved Sygehus, Svendborgs GO2Green og Amagers Genbyg.

Spændende læsestof, uanset om du er medarbejder, leder eller ivrig lokal beslutningstager, som ønsker at komme i gang med at skabe vækst og grøn omstilling her og nu.

Læs LO-inspirationskataloget her - og læs mere om LO´s vurderinger af beskæftigelsen i de grønne virksomheder her

Alle virksomheder kan spare på energien

Alle virksomheder kan spare på energien Erfaringerne viser, at alle virksomheder kan spare på energien. Det handler bare om at komme godt i gang.

Derfor sætter ProjectZero sammen med Sønderborg Kommune, GroNet og SE i januar/februar 2015 fokus på de bedste erfaringer fra Sønderborg-området, og hvordan man kommer i gang med at plukke både de lavt- og de højere hængende frugter.

Mødedatoer vil blive annonceret i ProjectZeros kalender, men interesserede virksomheder kan allerede nu sende en mail til post@projectzero.dk.

For yderligere oplysninger:

For yderligere oplysninger:Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
T 40 40 86 36

Cookiepolitik