Elcykeltest gav medvind selv i modvind

Første hold testcyklister har nu afleveret deres elektriske cykler til de fem næste borgere.

Efter en måned i selskab med en elektrisk cykel har de første fem elcykel-testere i projekt testenelcykel.nu afleveret deres elcykler, så et nyt hold testere kan komme ud og prøve, hvordan det er, når modvind føles som medvind.

Det har Martin Frank Mogensen prøvet. Torsdag i sidste uge indfandt han sig hos Jønnes Cykler for at sige tak for lån. Med adresse i Asserballeskov og arbejde i Sønderborg har han dagligt en del kilometer at tilbagelægge, og i den forgangne måned blev nøjagtigt 349,6
af dem tilbagelagt på en af de fem elcykler, som Jens Matthiesen fra Jønnes Cykler har stillet til rådighed i den omfattende test.

"Nogle af de mange kilometer stod min kone for, når hun af og til tog på indkøb med elcyklen," indrømmer Martin Frank Mogensen.

På vej til og fra arbejde skal han forcere en pæn stor hindring i form af Høgebjerg, der er det højeste sted på Als. "Normalt kan jeg nå at høre tre sange i min høretelefon på vej op, men med en elcykel når jeg kun halvanden til to sange, før det går nedad igen," smiler han.

"En af dagene blæste det voldsomt fra øst, men på en elcykel har man altid medvind. Så trods strid modvind cyklede jeg 24 kilometer i timen! På cykelcomputeren kan jeg se, at jeg i gennemsnit har cyklet 27 km/t. De første 25 klarer elmotoren, og de næste 5 klarer jeg selv, så for det meste lå min hastighed på omkring de 30 km/t."

Testcyklister Jønnes Cykel.JPG
Martin Frank Mogensen og Joan Slaikjer beskriver begge deres en måned lange oplevelse med en elcykel som medvind på cykelstien. Foto: Svend Mikael Larsen

Effektiv transporttid

Også en anden af testcyklisterne, Joan Slaikjer fra Høruphav beskriver oplevelsen med en elcykel som medvind på cykelstierne.

"Det går rigtig hurtigt på en elcykel - selv i modvind. Det skal man lige være opmærksom på i forhold til de andre trafikanter, som måske ikke lige regner med, at en cyklist har så meget fart på," fortæller hun.

Også hun brugte cyklen til og fra sit arbejde i Sønderborg. "Jeg fik kun cyklet 110 kilometer, fordi jeg af og til skulle bruge bilen på arbejde. Men fordelen ved en elcykel er ikke mindst, at man får udnyttet transporttiden effektivt, så man både kommer hurtigt frem og samtidig får noget motion og frisk luft," forklarer Joan Slaikjer, som nu har sat en elcykel på ønskelisten til jul. "Så må vi se, om min mand ser det," smiler hun.

2. december 2014

2. december 2014


Elcyklens computer.JPG

For yderligere oplysninger:

Louise Johnsen
Louise.johnsen@projectzero.dk

T 38 40 54 27

Testenelcykel.nu

Projekt Testenelcykel.nu, som Jønnes Cykler, ProjectZero og Lokalavisen står bag, løber frem til den 1. november 2015, og
det er muligt hele året igennem at søge om at blive testcyklist via hjemmesiden www.testenelcykel.nu.


testencykel logo.jpg

Cookiepolitik