DR hjemme hos Bent

Bent Jørgensen fra Nordborg drømmer om at bo i et energirigtigt hus, som producerer sin egen strøm og holder godt på varmen. Bent tager klimaproblematikken alvorligt, så meget at det kom Danmarks Radio for øre.

Danskerne tænker mere klimavenligt

TV-avisen bragte torsdag den 11. december, historien om Bent Jørgensens ihærdige indsats for at spare på energien i sin bolig i Nordborg.

Indslaget tog udgangspunkt i Klimakonferencen i Lima, men satte Als på landkortet med klimavenlige danskere, der sætter klimadagsordenen rigtig højt.

Familiens Jørgensens bolig er helt igennem energirenoveret. Stort set alt interiør er udskiftet til at kunne holde bedre på varmen. Nye lofter, gulve, vinduer og døre, samt nyt tag med integrerede solceller. Sidstnævnte er Bent Jørgensen især glad for: "Det ser rigtig godt ud - det synes min kone også. Og så tror jeg på, at de holder bedre når der kommer stormvejr, og de skal jo gerne holde de næste 20-25 år"

Elbilen i garagen

Bent Jørgensen og hans hustru Trine var testpiloter i projektet TESTenElbil og ægteparret var ikke i tvivl om at de skulle køre elbil igen. Nu er elbilen er leaset og står i garagen, hvor det gratis brændstof kommer fra energi fra solens stråler på taget.

Se udsendelsen fra DR TV Avisen her (starter 17 minutter henne i udsendelsen)

12. december 2014

Jeg vil være selvforsynende!

Bent Jørgensen Nordborg.JPG
Bent Jørgensen foran sin nyrenoverede bolig

Cookiepolitik