Spar på energien i dit hjem

Spørg din lokale energivejleder til råds når du overvejer at energirenovere. Med en baggrund som håndværker og energivejleder, ved de helt præcist hvor det er smartest at sætte ind, og de kender de forskellige tekniske løsninger.

Energivejlederuddannelsen er netop blevet afholdt over tre dage på EUC Syd i Sønderborg, med undervisere fra Teknologisk Institut. Som et led i uddannelsen, har kursisterne bl.a. lavet energivejledning i praksis, og beregnet besparelsespotentialer.

Sønderborg med helt fremme

"Med fremtidens energiudfordringer bliver kravene til vores håndværkere større, og de skal i højere grad kunne hjælpe og vejlede boligejerne. Det er vigtigt at håndværkerne følger med i udviklingen, så de både kan vejlede boligejerne energimæssigt, og udføre energirenoveringen på forsvarlig vis" fortæller Iben Østergaard, som er kursusleder ved Teknologisk Institut.

"Vi er glade for, at Sønderborg er med helt fremme, og viser stor interesse for energiområdet. Det er imponerende, hvad I allerede har opnået i Sønderborg! Men nu glæder jeg mig også over at se, at de omkringliggende kommuner begynder at vise interesse for uddannelsen" afslutter Iben Østergaard.

Mere end halvdelen af Sønderborg-områdets håndværksvirksomheder har en energivejleder ansat. Denne gang deltog flere håndværkere fra de omkringliggende kommuner, og en af dem er en håndværksmester fra Vojens. "Det har været et rigtig godt kursus. Jeg vil helt sikkert inddrage energivejledning mere i mit arbejde i fremtiden" fortæller Thomas B. Rasmussen fra Fredshule Byg efter deltagelse i kurset.


De nyudklækkede energivejledere

Efteruddannelse er værdiskabende på flere måder

Der er et stort energispare-potentiale i den eksisterende bygningsmasse, og det potentiale kan energivejlederne være med til at realisere. Både med en positiv effekt for håndværkeren som får ordrer i bogen, og for boligejeren, som får energioptimeret sit hus og dermed lavere energiudgifter.

Kurset afholdes i Sønderborg som et led i ZERObygs indsats, som har fokus på at skabe ny energividen blandt håndværkere og virksomheder indenfor byggesektoren.

Læs mere om hvordan områdets håndværkere klædes på til fremtidens energiudfordringer på www.ZERObyg.dk


10. september 2014

For yderligere oplysninger:

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk

74 12 41 9174 12 41 91

29. august 2014

Nye energivejledere

Franz B. Petersen, Søgaard Byg

Rene Petersen , Snedker- & Tømrerforretningen Erik Pedersen A/S

Robert Svensson, Snedker- & Tømrerforretningen Erik Pedersen A/S

Thomas B. Rasmussen, Fredshule Byg ApS

Anders Gormsen, EUC Syd

Brian Berndsen, EUC Syd

Daniel Andersen, EUC Syd

Jens Thomsen, EUC SydForskellige beregningsopgaver blev lavet i grupper. Her i en dialog med kursusleder, Iben Østergaard

En energivejleder nær dig

Mere end halvdelen af Sønderborg-områdets håndværkere er allerede uddannet til at vejlede dig til den helt rigtige energiløsning når du skal renovere din bolig.
Find en energivejleder nær dig på www.ZEROmap.dk

EnergitjekDer skulle laves et energitjek på et rigtigt hus med efterfølgende besparelses-beregninger. Her er kursusterne på besøg i et hus på Ørstedsgade i Sønderborg

Cookiepolitik