Nyt udlejer-netværk deler erfaringer

Som en del af ProjectZeros indsats med fokus på udlejningsejendomme, er der lavet et netværk af udlejere, som kan dele erfaringer med hinanden.

Mandag den 18. august blev det første ERFA-møde holdt for områdets udlejere. Mødet blev afholdt i samarbejde med Boligforeningen SØBO, som i øjeblikket er i gang med at energirenovere 60 lejligheder på hjørnet af Grundtvigs Alle og Orla Lehmanns Vej i Sønderborg.

Møde på byggepladsen

Ved mødet orienterede SØBO's forretningsfører Hans Peter Hollænder om den igangværende energirenovering, projektet, de valgte tekniske løsninger og den relaterede økonomi. Hele mødet foregik på byggepladsen, så der var rig mulighed for at se løsningerne.

Der bruges i alt 22 mio. kr. på at energirenovere de 60 lejligheder, som renoveres i etaper. Den første af 4 ejendomme er næsten færdig. De andre ejendomme står overfor samme tur: Ydervæggene rives ned og mures op igen med 10 cm ekstra hulrum som isoleres, der kommer nye vinduer, yderdøre og altaner. Herudover bliver taget skiftet, og der kommer ny isolering på loftet.Udlejere på rundtur ved lejlighederne på Grundtvigs Alle og Orla Lehmanns vej i Sønderborg, hvor SØBO i øjeblikket energirenoverer 60 lejligheder

Ikke helt det samme

Der er stor forskel på, hvordan sådanne projekter kan udføres i private udlejningsejendomme og i boligforeninger. Det er som regel sværere ved private udlejningsejendomme at skaffe de lån, som så stort et projekt kræver.

Der var dog alligevel erfaringer at hente for de private udlejere, som blandt andet så hvordan de forskellige ting kan løses, hvordan en god dialog med lejerne kan sikre et godt projekt, og hvilke ting man skal være opmærksom på i forhold til de reelle energibesparelser.

Bliv en del af netværket - bliv ZEROboligudlejer

I foråret afholdte ProjectZero første omgang moduler for udlejere, som efter deltagelse bliver certificeret ZEROboligudlejer. I september afholdes der igen nye moduler.

Læs mere og tilmeld dig her

19. august 2014

19. august 2014For yderligere oplysninger

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk
74 12 41 91Udlejerne havde en del spørgsmål til SØBO's forretningsfører Hans Peter HollænderEn del af udlejerne, der deltog i det første ERFA-møde for områdets udlejere

Cookiepolitik