Ny ZERObutik med klare klimamål

Nykredit i Sønderborg er nu kåret som ZERObutik. Udskiftning af bankens gamle vinduer gav så store energibesparelser, at varmeregningen blev reduceret med 10 %.

"Det er en god investering vi har gjort, det er der ingen tvivl om. Det er smart, både som butiksindehaver og boligejer at kigge nærmere på energiforbruget, og hvor der kan sættes ind for at holde på pengene og varmen" siger Helle Hansen, Centerchef i Nykredit Sønderborg.

Hele Nykredit-koncernen har klare mål for miljø og klima, og siden 2011 har koncernen således reduceret CO2-udledningen med 10,7 %. "Nykredits mål passer som fod i hose til hvad der sker her i Sønderborg, så selvfølgelig skal vi gå forrest som et godt eksempel i vores afdeling", fortæller Helle Hansen.

Næste step er elforbruget

Nykredit har fået blod på tanden til at spare endnu mere på energien, og i løbet af næste måned installeres et stort solcelleanlæg på bygningen på Jernbanesti.

Med det nye solcelleanlæg satser Helle Hansen på, at kunne hente gode besparelser på elforbruget: "Da chancen bød sig for, at vi kunne få installeret solceller, bed vi på. Det er meningen, at andre Nykredit-afdelinger kan lære af vores erfaringer med solceller".


Gode grønne vaner

Nykredit forsøger gennem dialog at motivere medarbejderne til at forholde sig til miljø og klima. Derfor har personalet i banken bakket fuldt op bag de nye grønne vaner, og de er bl.a. opmærksomme på at huske at slukke lyset, slukke computeren og printe dobbeltsidet.

Nykredit har netop lanceret et nyt koncept, som gør det muligt for boligejere at få et EnergiEftersyn.
Læs mere om EnergiEftersyn her.


Nykredit er med på vognen

"Alle vore private rådgivere har vi netop uddannet inden for finansiering af energirenoveringer. Vi har screenet vore kunder for at se, hvem der kan have gavn af en (bolig)effektivisering, og foreløbig har 500 af vores kunder sagt ja til at få et energieftersyn", udtaler områdedirektør i Nykredit Tom Saxlund til Børsen den 2. april 2014.

2. april 2014

2. april 2014

For yderligere oplysninger


Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk
74 12 41 91ZERObutik

ZERObutik er ProjectZeros program for butikker.

Alle ZERObutikker har igangsat særlige tiltag for at spare på energien, og de har hver især mindst sparet 10 %.

Læs mere om ZERObutik programmet her

Cookiepolitik