Lev og byg bæredygtigt

Tænk, hvis din bolig kan indgå i naturens store kredsløb på lige fod med planter og træer. Tænk, hvis dit hus kan bygges på en måde, der ikke forurener jord, vand og luft, og som ikke efterlader dynger af byggeaffald, når huset en dag skal rives ned.

Det er tanken bag bæredygtigt byggeri. I BOLIUS' magasin Bedre Hjem kan du læse om udviklingen mod flere bæredygtige boliger og bæredygtighed i flere forskellige afskygninger.

Vi skal vænne os til at bygge lavenergihuse, opsamle regnvand og sælge gamle zinktagrender videre. I fremtiden kommer bæredygtighed nemlig ikke kun til at give mening ideologisk, men også økonomisk.

Test din viden

I magasinet kan du også teste din viden om bæredygtighed. Med spørgsmålene kan du blive lidt klogere på bæredygtighed, hvis du ikke allerede kender svarene.

Vidste du for eksempel, at en madpakke i stanniol udleder 30 gange mere CO2 end en i madpapir? Stanniol indeholder aluminium, som er meget energitungt at udvinde.


Sønderborg Andelsboligforening etablerede i 2012 et bæredygtigt boligområde i Vollerup. Der er 12 boliger med solceller og grønne tage og bæredygtighed har haft høj prioritering ved opførelsen.

Find magasinet her

Magasinet kan du hente elektronisk her, eller du kan finde det ved hovedindgangen til Alsion, på Gråsten Bibliotek, på Borgerservice i Gråsten og Sønderborg så længe lager haves. Herudover kan du ofte finde magasinet i Flügger, IDEmøbler og Jysk.

8. april 2014

8. april 2014For yderligere oplysninger


Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk
74 12 41 91

BOLIUS

Bolius er Boligejernes Videncenter, og her har alle borgere mulighed for at hente inspiration til alt fra renovering af huset, til rengøring og havearbejde.
Læs mere på www.bolius.dk

BÆREDYGTIGHED

Begrebet bæredygtighed stammer fra 1987, hvor det første gang blev nævnt i en rapport.

Bæredygtighedsbegrebet kan beskrives ud fra tre aspekter: Det økonomiske, det sociale og det miljømæssige aspekt.

Læs mere om bæredygtighedsbegrebet her

Cookiepolitik