Gamle termostater koster både penge og CO2

I en ny undersøgelse har Danfoss spurgt boligejere om, hvilke termostater der sidder i deres bolig. Resultatet viser, at hvert fjerde danske hjem er udstyret med termostater, der er mere end 23 år gamle.

Samlet set betyder de gamle termostater hvert eneste år både en unødvendigt høj varmeregning og en ekstra udledning på op til 450.000 ton CO2 - eller hvad der svarer til udledningen fra cirka 230.000 personbiler.

Nye termostater er hurtigere til at regulere varmen, så temperaturen ikke svinger for meget, og det er det, der koster. Man kan typisk spare 50-100 kr. om året pr. termostat.

Læs mere om resultaterne af Danfoss' undersøgelse her


Familien Skov fra Havnbjerg kigger her lidt nærmere på en af deres smarte termostater

Smarte termostater - nemt og bekvemt

Takket være de nye smarte termostater fra Danfoss sparer familien Skov fra Havnbjerg på varmeregningen. Termostaterne skruer selv ned for varmen, når vinduerne åbnes for at lufte ud. De natsænker selv temperaturen i boligen med et par grader, og så kan de styres fra en smart lille touch-skærm.

"Vi bruger det fx, hvis vi har været hjemmefra et par dage, og gerne vil have det lunt når vi kommer hjem. Så kan vi sætte den til at varme op et par timer, før vi kommer hjem" fortæller Bjarne Skov.

Termostaterne er intelligente, og lærer på kort tid familiens vaner at kende. De regner ud, hvornår beboerne kommer hjem fra arbejde, hvornår de går i seng, og hvornår de står op igen - på den måde tilpasses temperaturen i løbet af dagen, og det er smart!

9. april 2014

9. april 2014For yderligere oplysninger


Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk
74 12 41 91

Hvad står din radiator på?

Hvor meget sparer du ved at skrue ned for varmen i dit hus, og hvad koster det, hvis du skruer op?
Drej på termostaten i Bolius' infografik, og se hvad der sker med varmeregningen i et typisk hus, når du ændrer temperaturen.

Find den her

Skru ned

Hvis du sænker indendørstemperaturen med ca. 1 grad, sparer du omkring 5 % i varme-udgift om året. Så måske kan du nøjes med 21 grader i stedet for 22?

Cookiepolitik