Bliv klogere på klimaændringerne i fortid og nutid

Sønderborg-området vil emme af interessante foredrag, når Forskningens Døgn afvikles den 24. - 26. april. Klimaændringerne i fortid og nutid er bare ét af de 15 arrangementer, der afholdes på biblioteker og uddannelsesinstitutioner i Sønderborg, Gråsten og Nordborg. Der er gratis adgang og alle er velkomne!

Blandt de mange uddannelsesinstitutioner der står bag afviklingen af Forskningens Døgn i Sønderborg-området er Alssundgymnasiet, som fredag den 25. april inviterer alle interesserede til at få bedre indblik i, hvor i bygningerne der sker varmetab, og hvordan en termorude virker, således at varmen så vidt muligt kan holdes inden døre.

EUC Syd lægger lokaler til arrangementet "Klimaændringer i fortid og nutid", et spændende foredrag om de sidste mange års menneskeskabte globale ændringer og deres virkninger.

Fra evolutionsteorien til raketvidenskab

Det er Sønderborg Kommune, der med naturfagsnetværket House of Science har bragt en buket af forskellige og alsidige foredrag til området.

- Nu får vi alle sammen mulighed for at prøve det, som man kender i de store universitetsbyer - nemlig at kunne gå til gratis foredrag og høre nogle af de dygtigste forskere fortælle om deres allernyeste forskning og resultater, siger Birgitte Bjørn Petersen, projektleder i House of Science.

Emnerne er mange og strækker sig fra vand, genbrug af vindmøllevinger og evolutionsteorien til raketvidenskab, fremtidens medicin og teorien om alting. Der skulle være noget for enhver, der interesserer sig for naturvidenskabelige emner, og som er åbne for at blive underholdt og lære nyt.

- I Sønderborg har vi valgt at samarbejde på tværs af kommune, skoler og erhvervsliv, så vi stort set undgår, at foredragene overlapper hinanden. På den måde får borgere, elever og studerende mulighed for at deltage i flest mulige af de spændende tilbud, vi har skaffet til byen, fortæller Birgitte Bjørn Petersen.

Se hele programmet

Onsdag den 9. april bliver programfolderen delt ud på uddannelsesinstitutioner, borgerservice og biblioteker i hele kommunen.

Programmet kan ses online her og i pdf-udgave her.


9. april 2014

9. april 2014For yderligere oplysninger

Louise Johnsen

louise.johnsen@projectzero.dk
+45 38 40 54 27

Om Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er et nationalt arrange-ment under Uddannelsesministeriet. Sidste år deltog over 66.000 danskere i festivalen, som bød på mere end 480 arrangementer i 111 danske byer.

Formålet er at øge opmærksomheden og vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund og hverdag.

Læs mere på www.forsk.dk.House of Science er visionen om et netværk, hvor naturfagsformidlere på tværs af institutioner efteruddannes, inspireres, lærer af hinanden og udvikler nye og spændende undervisningsidéer.

Læs mere om House of Science her

Cookiepolitik