Bæredygtige Dubai studerer Sønderborg-løsninger

Diamond Developers er i Mellemøsten frontløbere på bæredygtigt byggeri og ultimo april var Diamonds´ ledelse på ProjectZero inspirationstur i Sønderborg, hvor de både besøgte demonstrationsprojekter og mødte rådgivere og leverandører af energi- og klimaløsninger.

Dubai-projektet omfatter en helt ny bydel med 500 boliger, butikker og skole. Projektet opføres energieffektivt og energiforsynes med solceller, som producerer mere energi end bydelen behøver, derfor er der også tale om et ZERO+ byggeri. Bæredygtige materialer, lokale fødevarer, uddannelse, rekreative områder, vandrensning og genanvendelse af vand samt elbiler indgår i det bæredygtige Dubai projekt.

Under besøget i Sønderborg blev Diamond Developers bekræftet i behovet for både at tænke energieffektivisering og solceller ind i bydelen. Rundturen omfattede blandt andet besøg på Produktionshøjskolen, Diamanten i Fynshav, Sønderborg Kraftvarmeværk og rundvisning på Alsion. Gæsterne mødtes også undervejs med Esbensen Rådgivende Ingeniører og besøgte Danfoss.


Egon Bruun fortalte gæsterne om energi fra vindmøllerne i Mintebjerg

Byggeriet står færdigt i 2016

Læs mere om "The Sustainable City" på projektets hjemmeside eller download prospekt for Sustainable Living her. De første boliger bliver færdige allerede i 2014, og hele projektet forventes færdigbygget i 2016. Bygningernes energiforbrug forventes at ligge på ca. 35 % af energiforbruget i Masdar City projektet i Abu Dhabi.

Besøget i Sønderborg kom i stand med Danimex´ bestyrelsesformand Egon Bruun som mellemmand. Danimex har kontor i Dubai, og Egon Bruun havde længe ønsket at vise sine forretningsforbindelser, hvorledes Sønderborg gennemfører sin grønne omstilling.

30. april 2014

29. april 2014Torben Esbensen fortalte om energi og bygninger og brugte SE´s nye hovedsæde i Esbjerg som case

For yderligere oplysninger:

Peter Rathje

peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636

Vidste du:

  • at det i Mellemøsten ikke er opvarmning men køling, som er den store energisluger
  • at solceller i Dubai er ca. 2,5 gange mere effektive end i Danmark grundet sol-intensitetenPå Sønderborg Kraftvarmeværk fortalte Preben Johanssen gæsterne om, hvorledes værket omdanner affald til strøm og fjernvarme

Cookiepolitik