Landsby står sammen og har nu fået fjernvarme

45 beboere på halvøen Kær uden for Sønderborg har droppet gamle varmekilder og koblet sig på fjernvarmenettet. Et ihærdigt Landsbylaug stemte dørklokker hos alle beboere i landsbyen, og resultatet er nu, at Sønderborg Fjernvarme forsyner 45 huse fra Honninghul til Ormstoft.

- Vi har lagt rigtig mange kræfter i arbejdet med at få vores naboer med på idéen, men nu er det blevet en realitet, og alle der har koblet sig på fjernvarmenettet er glade og tilfredse. Og jeg er ikke i tvivl om, at når de gamle olie- og gasfyr er udrangerede, så vil mange flere søge fjernvarmen, fortæller Svend Aage Voss, en af bannerførerne i Kær Landsbylaug.

Grundigt forarbejde satte tingene i gang

Hele ideen om fjernvarme på Kær udsprang fra projekt "CO2-neutralitet i landdistrikterne", som handler om at lokalbefolkningen finder individuelle løsninger til reduktion af CO2-udledningen og samtidig fremtidssikrer et godt liv på landet. En gruppe ingeniør-studerende fra Mads Clausen Instituttet i Sønderborg lavede en undersøgelse omkring rentabiliteten ved udvidelse af fjernvarmenettet til halvøen Kær, og Sønderborg Fjernvarme blev overbevist om den gode idé!


Sønderborg Fjernvarme forsyner 45 huse med fjernvarme fra Honninghul til Ormstoft

Energiske landsbylaug er vejen frem

Landdistriktskoordinator Connie Skovbjerg har fulgt arbejdet tæt og er ikke i tvivl om, at et godt sammenhold i landsbyerne er dét der skal til, for at den grønne omstilling sker i de mindre lokalsamfund.

- Det ihærdige arbejde Landsbylauget har lagt i fjernvarme-processen er netop dét, som små samfund er så gode til. Borgermøder, energitjek og ivrig kommunikation via Laugets hjemmeside har nu båret frugt til manges glæde og ikke mindst CO2-reduktioner, da gamle olie- og gasfyr er udskiftet med fjernvarme, fortæller Connie Skovbjerg, landdistriktskoordinator i Sønderborg Kommune.

1. april 2014

1. april 2014For yderligere oplysninger


Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
+45 38 40 54 27

Fakta om Spejdernes Lejr

Spejdernes Lejr er en fælles lejr for de fem danske spejderkorps; Det Danske Spejderkorps, De grønne pigespejdere, KFUM-spejderne, De danske baptistspejdere og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

Den første Spejdernes Lejr blev afholdt i 2012 i Holstebro og var Danmarkshistoriens største spejderlejr med 37.300 deltagere og tusinder af andre gæster.

Hele 21 kommuner havde meldt sig ind i kapløbet om at blive vært for Spejdernes Lejr, og Frederikshavn, Holstebro, Slagelse, Esbjerg og Kerteminde var med i det tætte opløb.

Læs mere om Spejdernes LejrSpejdernes Lejr 2012, som fandt sted i Holstebro

Cookiepolitik