Grøn turbo på Holland

Hollands store energiselskab Liander, som leverer gas og el til mere end 2 mio. husstande slap i den forløbne uge omstillings-hestene løs. Dette skete i byen Arnhem i forbindelse med Dutch Green Building Week og hovedtemaet var "Green means Business".

Det syder og bobler faktisk af grøn aktivitet blandt borgere og små virksomheder overalt i Holland. Også selv om Holland på skalaen for omstilling til vedvarende energi er kendt for at indtage en særdeles lav placering blandt EU's 28 medlemslande.

Energiselskabet Liander ønsker at fremme omstillingen og give plads til endnu flere initiativer blandt græsrødder, kommuner og virksomheder, samtidig med at Holland får opstillet flere vindmøller både på land og kystnært.

ProjectZero bidrog med oplæg om Sønderborgs omstilling på 2 konferencer, med deltagelse af 250 borgmestre, politikere, erhvervsfolk m.v. ProjectZero var inviteret af Region Gelderland og energiselskabet Liander, som begge ønskede at tilføre tilhørerne frisk grøn blod udefra.

Holland er kendt for landet med de mange vindmøller. De erstattes nu af moderne og mere effektive vindmøller produceret i blandt andet Danmark

Ud over konferencerne var byens torv dresset op med grønne virksomheder, grønne løsninger og produkter samt bæredygtige fødevarer. Således kunne konferencedeltagerne i pauserne få syn for sagen og diskutere videre.

Vi håber med ProjectZeros deltagelse at have inspireret deltagerne og håber at gense mange af dem som grønne erhvervsturister i Sønderborg-området - og efterfølgende som kunder til de syddanske energi- og klimaløsninger, som også har et stort markedspotentiale i Holland.

24. september 2013

For yderligere oplysninger:

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk

25. september 2013Det vrimler med Hollands græsrødder"Green means Business" konferencen tiltrak mange grønne entreprenørerFra Region Gelderlands konferencelokale er der udsigt til Broen over Arnhem, som blev verdenskendt i 1944

Cookiepolitik