Flere skal få øje på ProjectZero-fordele

Byrådsmedlem Frode Sørensen har i et læserbrev rejst et centralt spørgsmål om ProjectZero visionen, som er at skabe vækst og flere grønne job - med den effekt at Sønderborg-området bliver CO2-neutralt i 2029.

Det centrale i Frode Sørensens indlæg er spørgsmålet om borgernes opbakning. Det er korrekt, at borgernes investeringer i klimakloge løsninger er en altafgørende forudsætning for at nå målet. Vi skal blive endnu bedre til at nå ud med budskaberne om, hvordan borgerne kan mindske deres udgifter til energi, når de investerer i at reducere energiforbruget og samtidig øge boligernes værdi. Og borgerne i vores kommune er rigtig godt på vej til at engagere sig i den store omstilling.


1.104 boligejere har fået gratis energigennemgang

1.104 boligejere har siden 2010 haft besøg af ProjectZeros energivejleder og har i forlængelse heraf investeret mere end 100 mio. kr. i at nedbringe CO2. Til vores informationsmøder om solceller deltog næsten 1.000 borgere, og 1.524 solcelle-anlæg er etableret hos private boligejere i Sønderborg Kommune.

Dynt, Skelde, Gammelgab, Kær og Østerholm vil være CO2-rollemodeller i vores landdistrikter og har igangsat særlige indsatser. På ProjectZero-hjemmesiden er der masser af gode ideer. Og flere end 3.500 borgere lader sig inspirere af ProjectZeros ugentlige nyhedsbrev. House of Science gør en stor indsats på skolerne, og over 100 borgere har i LOF-regi taget kørekort i energi.

Borgerne skal inddrages

Men for at nå ud til alle, skal håndværkere og serviceerhverv tænke i nye fremgangsmåder for at inddrage borgerne. ProjectZero medvirker gerne til at igangsætte nye aktiviteter og deltager gerne med den overordnede planlægning og med at sikre, at fremdriften måles og dokumenteres. Men den egentlige rådgivning om konkrete investeringer er håndværkernes, rådgivernes og leverandørernes opgave. Det er på denne måde, at der samtidig skabes grønne jobs lokalt.

2. september 2013

Peter Rathje
direktør for ProjectZero-sekretariatet

peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636

3. september 2013Her er der fuldt hus til et solcelle informationsmøde i Gråsten i april 2012Energivejleder Charlie Lemtorp har aflagt besøg hos 1104 boligejere siden 2010, for at give dem en gratis energigennemgang af boligen1.524 solcelle-anlæg er etableret hos private boligejere i Sønderborg Kommune

Cookiepolitik