De skarpe energi-hjerner går på Nordborg Slots Efterskole

Nordborg Slots Efterskole er Danmarks eneste med en så stærk fokus på science og har 53 elever fra hele landet, som har valgt Als, fordi de er naturvidenskabeligt interesserede.

På Science-linjen er det overordnede emne energi, hvilket kan ses gennem samtlige undervisningsforløb året igennem. Det er derfor også nærliggende at inddrage ProjectZero visionen i skolens årsplan, og det valgte eleverne skulle foregå med et besøg hos ProjectZero-sekretariatet, for derved at blive helt opdateret på projektets tilblivelse og fremdrift.

Eleverne var fokuserede på at få mere viden om visionens historie, ZERO+ huset, fremtidsperspektiver for projektet samt udfordringer nu og i fremtiden, og blev samtidig informeret om projektets programmer.

Asger Riis Vienberg, som i dette skoleår er elev på efterskolen, havde eksempelvis svært ved at se problemerne med opstilling af vindmøller. "I København hvor jeg kommer fra, accepterer borgerne både larm, støj og ændringer i nærområdet, fx når de placerer en kæmpe byggeplads midt i det hele i det indre København. Jeg forstår ikke, at borgerne her i området protesterer mod vindmøller, når møllerne er til gavn for alle".

Eleverne på Science-linjen kommer fra hele landet, og er i undervisningen meget engageret og viser stor interesse for energi og anvendelse af energikilder. De mener at ProjectZero visionen kunne føres ud i livet i resten af landet, og ikke kun i Sønderborg Kommune.
Efterskoleeleverne viste stor interesse for solceller

Lærer på efterskolen, Bo Jessen, er stolt af science-linjen på Nordborg Slots Efterskole, da der ikke er andre skoler i efterskoleregi, der kan matche skolens tilbud. "Ergo får vi mange af de skarpe hjerner, der forhåbentlig engang kan skabe knowhow og sætte Danmark på verdenskortet for enestående opfindelser".

På Alssundgymnasiet i Sønderborg oplever man også på science-området stor interesse for de naturvidenskabelige problemstillinger, der kombinerer teori og praksis, og gerne med et lokalt islæt. Gymnasiet samarbejder med ProjectZero om konkrete initiativer til mindsket CO2-udledning, som kan bruges i undervisningen. Eleverne styrker deres lyst til og interesse for at arbejde med energi og nedsættelse af CO2-udledning, og bliver samtidig udfordret på deres forestillinger om energiens anvendelse.

4. september 2013

Vibeke Bonefeld
vibeke.bonefeld@projectzero.dk

3. september 2013Elev Asger Riis Vienberg viste stor interesse for ProjectZero visionens mål om at gøre området CO2-neutralt og skaffe grønne jobsLærer Bo Jessen havde taget hele sin science-linje med på besøg, for at holdet kunne blive opdateret på visionen om CO2-neutralitet i Sønderborg Kommune

ProjectZero visionen

ProjectZero er visionen om vækst og nye grønne arbejdspladser med den effekt, at Sønderborg-området bliver CO2-neutralt i 2029.

Cookiepolitik