Arbejder nu videre med ”Det Grønne Universitet”

Hvordan kan Sønderborg Kommune og Syddansk Universitet udnytte ProjectZero visionen om et CO2-neutralt vækstområde i forhold til at tiltrække studerende til området?

Således lød spørgsmålet, da 25 unge mennesker startede på erhvervsøkonomiuddannelsen på Syddansk Universitet (SDU) i Sønderborg i begyndelsen af september. Her skulle de studerende i løbet af tre dage igennem en innovations workshop, hvor de blev klædt på til de næste tre år som studerende.

Der kom seks gode forretningsidéer fra de studerende, hvoraf under halvdelen af dem er danskere og resten kommer fra andre steder i verden. De fire dommere var dog enige om vindergruppen.

"SDU Sønderborg - din vej til en grøn uddannelse"

"Vi ønsker at markedsføre Syddansk Universitet på Alsion, som et grønt og moderne universitet for fremtiden!". Dette var ordene fra vindergruppen.

"Ved at danne et teamZERO bestående af studerende fra SDU, journalister, repræsentanter fra lokale, grønne virksomheder og ZEROcompanies, vil vi skabe et tæt samarbejde mellem SDU og erhvervslivet. Ligeledes skal det grønne afspejles i uddannelserne, der vil have et grønt spor af valgfag og grønne projekter," fortsatte gruppen under præsentationen.
Det glade vinderhold der præsenterede og vandt med idéen "SDU Sønderborg - din vej til en grøn uddannelse"

Arbejdet fortsætter

Både Syddansk Universitet, Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) og ProjectZero, der alle sad med ved dommerbordet, var begejstrede for idéen.

"De studerende har virkelig forstået at tænke ud af boksen og kommet med et bud, der dækker bredt. Vinderidéen involverer både erhvervslivet og universitetet og skaber stor værdi for begge samt for Sønderborg Kommune," sagde Britta Boyd fra SDU, der var en af dommerne.

Både SDU, SET og ProjectZero synes så godt om idéen, at der nu arbejdes videre på den, så der kan tiltrækkes endnu flere grønne studerende til området.


17. september 2013

For yderligere oplysninger:

Carina Pedersen

carina.pedersen@projectzero.dk

Tlf. +45 65 50 81 94

17. september 2013Der var både præmier til vinderholdet og 2. pladsen, der hver fik en bog, som kan bruges i undervisningenBritta Boyd fra SDU uddelte faglitterære bøger til de glade vindere

Dommerpanelet

Dommerpanelet bestod af:

  • Ingo Winkler fra SDU
  • Britta Boyd fra SDU
  • Lisbeth Bjerrum fra SET
  • Carina Pedersen fra ProjectZero

Erhvervsøkonomi, HA

Uddannelsen er treårig, hvor man blandt andet lærer om fagområderne økonomistyring, organisation, finansiering og markedsføring. Uddannelsen tilbydes på SDU i byerne Odense, Slagelse, Sønderborg, Esbjerg og Kolding.
I Sønderborg foregår uddannelsen på engelsk.

Læs mere her

HA Innovationsworkshop

Innovationsworkshoppen blev tilbudt alle nye erhvervsøkonomiske studerende i de 6 byer - alle med en lokal problemstilling.

I Sønderborg blev workshoppen faciliteret af Ken Holm Thomsen fra IDEA.

Læs mere om IDEA her

Cookiepolitik