Spar penge på din virksomheds serverrum

Vidste du, at en enkelt server årligt bruger lige så meget el som en gennemsnitlig familie, hvilket er mellem 2.000 og 4.000 kWh? Og at vi samlet i Danmark bruger for omkring 1 milliard kroner i el til serverrum? Da behovet for serverydelser i virksomheder stiger løbende, og at elforbruget dermed kan komme til at stige markant de kommende år, er der behov for action.

Derfor har Energistyrelsen i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen og en række leverandører af udstyr og tjenester til energieffektive serverrum udarbejdet en vejledning med fokus på at indrette og drive energieffektive serverrum.

Ved at følge vejledningen kan en virksomhed spare op mod halvdelen af elforbruget i serverrummet. Med god økonomi til følge, og uden at det går ud over funktionalitet og IT-sikkerhed.


Halvering af energiforbruget med den rette køling

Køleanlægget til køling af serverrummet står for ca. 30-50 % af serverrummets elforbrug og er derfor et vigtigt fokusområde.

ZEROcompany virksomheden Thybo Køleteknik i Sønderborg er en af de virksomheder, som installerer køleanlæg i serverrum.

"Vi anbefaler altid vores kunder en løsning med frikøling, som er mere energieffektivt end et traditionelt køleanlæg. En løsning med frikøling er dyrere end et traditionelt, men til gengæld er energiforbruget kun omkring det halve," siger Jesper Carlson, der er afdelingsleder hos Thybo Køleteknik.

"Desværre er der ikke megen fokus på energieffektivitet i serverrum hos virksomhederne. Og erfaringerne viser, at 98 % procent vælger traditionelle køleanlæg. Virksomhederne tænker hele tiden i kroner og øre - her og nu. Derfor er vi hos Thybo Køleteknik positive over for, at der nu bliver sat fokus på energieffektive serverrum ved udgivelsen af denne vejledning," fortsætter Jesper Carlson.

Vejledningen trin-for-trin

Vejledningen ligger ud med et Kom godt i gang afsnit, der henvender sig fra lige til små virksomheder til store datacentre. Derefter gennemgår servervejledningen alle de forhold, der er vigtige ved indkøb, projektering, indretning, køling og drift af serverrummet. Og har dermed både fokus på, hvordan man kommer i gang og på at forklare udstyret.

Serverrumsvejledningen 2013 er en grundig opdatering af en tidligere vejledning udgivet i 2011.

------------

Bliv ZEROcompany

Jeres virksomhed kan også blive ZEROcompany ligesom Thybo Køleteknik. Læs mere om programmet og tilmeld din virksomhed til næste kursusforløb i klimaledelse allerede nu.

Sådan bliver I ZEROcompany

Tilmelding til klimaledelseskursus

Kontakt projektleder Carina Pedersen på tlf. 6550 8194 eller send en mail til carina.pedersen@projectzero.dk

8. oktober 2013

8. oktober 2013For yderligere oplysninger

Serverrumsvejledning 2013

Læs meget mere på Energistyrelsens hjemmeside, hvor du ligeledes finder vejledningen.

Find den her

Hvad er frikøling?

Frikøling er en miljøvenlig teknologi til kølingen af serverrummet. Frikøling kan virke alene, eller i kombination med airconditionanlæg.

Frikølingsanlægget benytter den kølige udendørsluft til at køle serverrummet, og en avanceret styring sørger for, at temperaturen i serverrummet hele tiden holdes konstant.

Af årets 8760 timer, er det under 250 timer (3 %) hvor udetemperaturen er over 22 grader, derfor kan frikøling i langt de fleste tilfælde, benyttes som eneste kølemetode.

Kilde: frikøling-danmark.dk

Cookiepolitik