Lille klub - Store besparelser

En efterårsaften i oktober fik Nordborg Roklub overrakt Grøn Klub Prisen 2013 i klubbens lokaler ved Dyvig til medlemmernes store overraskelse. Prisen er blevet givet til Roklubben for deres store arbejde med energirigtige løsninger med lokalt engagement.

Klimaindsatsen i Nordborg Roklub har fokus på at nedbringe klubbens udgifter til energiforbruget og at forbedre klubhusets indeklima. Dette ses i form af udskiftning fra 60 watt pærer til 11 watt, nye toiletter der bruger 2-4 liter per skyl mod tidligere 16 liter, samt udskiftning af blandingsbatterier og brusehoveder, der sparer klubben for 4 liter vand per minut.

Derudover har Nordborg Roklub installeret en luft-til-luft varmepumpe i samarbejde med SE, der minimerer klubbens varmeforbrug, afhjælper fugtproblemer og forbedrer indeklimaet.

En investering i en varmepumpe er en stor udgift for en lille klub, men her har Nordborg Roklub skaffet lokal opbakning fra erhvervslivet. Ved hjælp fra LINAK, Siemens og Sydbank er det lykkedes klubben at få 75 % af udgiften til varmepumpen finansieret eksternt.


Klubbens formand, Frode Mølgaard modtog stolt prisen sammen med klubbens øvrige medlemmer


En lille klub kan gøre stor forskel

Til at overrække prisen var Niels Iversen fra Dansk Forening for Rosports hovedbestyrelse og i begrundelsen for tildelingen af prisen til Nordborg Roklub, sagde han følgende:

- Klubben har gennemført nogle grønne tiltag, som er helt på højde med de andre nominerede til prisen, når man tager klubbens størrelse i betragtning. Indholdet i de tre nominerede projekter er alle en pris værdige, men det var Nordborg Roklubs størrelse, som satte prikken over i'et, da hovedbestyrelsen skulle finde en vinder. Der er tale om en lille klub, som har sat rigtigt meget i gang og det fortjener en anerkendelse i form af Grøn Klub Prisen 2013.


Anderkendelse betyder noget

En tydeligt glad formand for Nordborg Roklub, Frode Mølgaard, modtog prisen på klubbens vegne.

- Det betyder meget at få den anerkendelse, som Grøn Klub Prisen er, og omtalen er alfa og omega for os. Vi er en lille roklub og forsvinder let hernede på Als. Så vi er glade for at komme i medierne med en god historie. Og sidst men ikke mindst er vi jo glade for, at vi i klubben har nogle gode folk, som vil gøre en indsats både for klubben og for miljøet.

Grøn Klub Prisen er på 10.000 kr. og uddeles én gang om året til en klub, som har gjort en indsats på miljøområdet til inspiration til andre danske klubber.


Nordborg Roklub bliver ZEROcompany

Som et led i klubbens store energibesparelser og mange indsatser på klimaområdet, har klubben valgt at blive en del af ZEROcompany-netværket. Dermed har klubben valgt at arbejde videre med at finde energibesparelser og støtter op om Sønderborgs ProjectZero vision.

Den 13. november sender Nordborg Roklub en medarbejder på klimaledelseskursus, hvor klubben bliver klædt yderligere på til besparelser. ProjectZero ser frem til at byde Nordborg Roklub velkommen som ZEROcompany!


30. oktober 2013

29. oktober 2013Hans og Marianne Rasmussen fra Nordborg Roklub skærer klub-kagen ud

Dansk Forening for Rosport

...blev stiftet i 1887 og er således en af Danmarks ældste specialforbund under Danmarks Idræts-Forbund og det internationale roforbund, FISA.

Læs mere om foreningen på deres hjemmeside her

For yderligere oplysninger

Nordborg Roklub

Læs mere om Nordborg Roklub på deres hjemmeside her

Bliv ZEROcompany

Din virksomhed kan også blive ZEROcompany. Læs mere om programmet og tilmeld din virksomhed næste læringsforløb i klimaledelse allerede nu. Kontakt projektleder Carina Pedersen på tlf. 6550 8194 eller send en mail til

carina.pedersen@projectzero.dk

Læs mere om ZEROcompany her

Grøn Klub Prisen

...er et samarbejde mellem Dansk Kano og Kajak Forbund og Dansk Forening for Rosport om grønne tiltag i danske kano/kajak- og roklubber. DKF har ligeledes uddelt en Grøn Klub Pris. Prisen gik til Kolding Kajakklub.

Cookiepolitik