Gratis hjælp til udskiftning af olie- og naturgasfyr

En ny rådgivningstjeneste giver nu boligejere og virksomheder med olie- og gasfyr mulighed for at få uvildig rådgivning og vejledning til udskiftning af den gamle varmekilde til nye og grønne opvarmningsformer.

Rådgivningstjenesten varetages af et partnerskab bestående af Energitjenesten, Bolius og Teknologisk Institut og giver bygningsejere mulighed for at ringe til uvildige rådgivere der vejleder om relevante opvarmningsformer, hjælper med at skabe et overblik over processen, og hjælper ejerne til at komme videre.

Udskiftning af oliefyr i Sønderborg-området

- I Sønderborg-området har vi rigtig mange bygninger der opvarmes med oliefyr. Disse skal vi gerne have udskiftet inden 2020, og derfor er den nye rådgivningstjeneste til denne omstilling hjertelig velkommen. Det er vigtigt at alle med olie- og naturgasfyr nu kan få en god og uvildig vejledning, da spørgsmålene omkring nye varmekilder kan være mange, siger Vivian Krøll, Plan og Bygchef i Sønderborg Kommune.

I Danmark er der installeret oliefyr i ca. 250.000 bygninger, hvoraf ca. 180.000 ligger i områder uden mulighed for tilslutning til fjernvarme eller naturgas. Endvidere opvarmes ca. 370.000 bygninger med naturgas. Opvarmningsformen i disse bygninger skal på sigt konverteres til en vedvarende energibaseret (VE) opvarmningsform som f.eks. varmepumper eller grøn fjernvarme.


Rådgivningstjenesten

Med den energipolitiske aftale af 22. marts 2012 blev det aftalt at fremme udfasningen af olie- og naturgasfyr. Med aftalen blev der etableret en pulje på i alt 42 mio. kr., der blandt andet skal fremme omlægningen fra olie- og naturgas til VE-baserede alternativer som f.eks. varmepumper. Rådgivningstjenesten udspringer af denne pulje.


Læs mere om rådgivningstjenesten HER

14. oktober 2013

11. oktober 2013

For yderligere oplysninger

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
+45 6550 8097

Sådan får man rådgivning

  • Ring på tlf.nr. 70 333 777 og få gratis, uvildig rådgivning
  • Telefonen er åben mandag - onsdag kl. 10-16 og torsdag kl. 10-20 og fredag kl. 10-16
  • Skriv til Energitjenesten via denne side
    Du får svar inden for 5 arbejdsdage.

Nye regler for oliefyr

Fra 2013 må der ikke installeres oliefyr i nye bygninger, ligesom der ikke må installeres naturgasfyr, der ligger i områder, som ikke er udlagt til naturgasforsyning pr. 1. januar 2013.

Fra 2016 må gamle oliefyr ikke erstattes med nye, hvis det er muligt at få fjernvarme eller naturgas i stedet.

Cookiepolitik