Fast varmeregning giver glade lejere

En vision om en attraktiv ejendom med respekt for arkitekturen, har fået Martin Jørgensen til at istandsætte og energirenovere den store hvide ejendom på Flensborg Landevej. Efter Martin Jørgensen købte ejendommen i foråret 2010, har han haft store planer for den.

Tre separate oliefyr var de første der måtte lade livet til fordel for et større pillefyr: "Pillefyret blev installeret som første del af vores vision om at kunne tilbyde nogle mere attraktive lejemål i ejendommen. Ejendommen var ved overtagelse i forholdsvis ringe forfatning, så der var brug for et varmesystem med power nok til at varme de fire lejeligheder og to erhvervslejemål ordentligt igennem - og den opgave klarer pillefyret rigtig fint!" fortæller Martin Jørgensen og fortsætter:

"Samtidig ville vi gerne kunne tilbyde en fast husleje inkl. forbrug, da vi ret hurtigt oplevede at det var besværligt og tidskrævende at holde individuelt regnskab, desuden blev ekstraopkrævninger af lejerne altid blev oplevet som noget negativt."

En vision om en attraktiv ejendom med respekt for arkitekturen, har fået udlejer Martin Jørgensen fra Sønderborg til at energirenovere sin udlejningsejendom til glæde for nuværende og kommende lejere

Positive tilbagemeldinger fra lejerne

Med investeringen i pillefyret ændrede Martin Jørgensen kontrakterne til at have fast husleje inkl. forbrug, hvilket gav positive tilbagemeldinger fra lejerne. "Vi hører også jævnligt fra interesserede lejere, som netop finder det attraktivt at de kan lægge et fast budget" fortæller Martin Jørgensen. Det er i det hele taget vigtigt for Martin Jørgensen at have tilfredse lejere, da man på den måde sikrer en god dialog, som kan være med til, at lejerne bliver boende i længere tid.

De to lejligheder på første sal gennemgår i øjeblikket en stor renovering. De går fra så godt som ingen isolering, til at være fuldt isoleret og med flere nye vinduespartier med lavenergiruder. "Den første er allerede lejet ud så snart den står færdig. Den anden er endnu ikke udbudt på kontrakt, da dato for færdiggørelse endnu er for usikker" afslutter Martin Jørgensen.


Stort energispare-potentiale i udlejningsejendomme

De fleste udlejningsejendomme i Sønderborg-området er gamle, og da der hidtil ikke er lavet mange større energirenoveringer, er der et stort potentiale for at spare på energien - især til opvarmning. I Sønderborg Kommune er hver femte bolig er en udlejningsbolig, så der er nok at tage fat på.

ProjectZero tager med et nyt projekt fat i potentialet for energirenovering af udlejningsejendomme. Projektet skal undersøge mulighederne for at fremme energioptimering ved at udvikle og søsætte en række initiativer.

Læs mere om projektet her

7. oktober 2013

For yderligere oplysninger:

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk

+45 7412 4191

7. oktober 2013

Den gamle arkitektur skal igen til sin retHer viser udlejer Martin Jørgensen flere gamle billeder af sin udlejningsejendom

Det nye pillefyrTre oliefyr måtte lade livet til fordel for dette større pillefyr, der nu varmer alle fire lejeligheder igennem

FAKTA OM EJENDOMMEN

  • Kendt pga. sin beliggenhed og tidligere anvendelse som pølsemageri - Marburger
  • Ejendommen er opført omkring år 1906
  • Der er 4 lejligheder og et par mindre erhvervslejemål
  • Målet er, at den oprindelige arkitektur igen kommer til sin ret

Ejendommen i sin storhedstidEt ældre billede af udlejningsejendommen på Flensborg Landevej

Cookiepolitik