Følg tidens trend! Forny din garderobe med nyt brugt tøj

I Butik Solglimt kan du bytte det tøj, du ikke bruger med noget nyt brugt tøj, som du hellere vil have. Dette gør butikken til en hel speciel type butik, som bygger på tidens bæredygtige trend, om at tøj sagtens kan bruges til det slet ikke hænger sammen mere.

11 skoleelever byder velkommen til deres lille, helt specielle genbrugsbutik, og netop det adskiller Butik Solglimt fra andre butikker. Solglimt har til huse på Sønderborg Produktionshøjskole, hvor det er skolens elever, der står for indhold og salg af genbrugsting og -tøj i butikken.

Idéen til butikken er sprunget ud af, at den nybyggede produktionshøjskole helt igennem er en bæredygtig skole, der arbejder med at være klimabevidst i hus og i handling. Dette realiseres blandt andet ved at eleverne på skolens mange værksteder laver produkter af genbrugsmateriale, som sælges i butikken.

"Det er fedt, at vi har vores helt egen butik", fortæller Mette Hansen, der er én af de elever, der har ansvaret for Butik Solglimt, hun fortsætter, "Man er vant til, at tingene kommer fra professionelle leverandører - her i vores butik er det anderledes, vi laver selv produkterne af genbrugsmaterialer!"
Kom med tre stykker brugt tøj - gå hjem med to

Det er ikke nødvendigvis penge, der skal op ad lommen, når der shoppes i Butik Solglimt. Tidens trend bærer præg af, at det er IN at bytte tøj med hinanden, og Butik Solglimt gør dette muligt for enhver, der har lyst til at være med på vognen.

Skolens elever tager gerne imod det tøj, som aldrig bliver brugt og kun fylder i klædeskabet. Tre stykker brugt tøj kan udløse 2 stykker brugt tøj, som passer langt bedre ind i skabet. Tøjet efterses og kvalitetssikres inden det hænges op på bøjler.

Butiksleder Marlene Schalck Jensen er stolt af elevernes entusiasme omkring arbejdet i butikken, "for nogle var det, at stå ved kassen, grænseoverskridende, så udover at sørge for at hylderne bugner af genbrugsprodukter, er den individuelle udvikling af eleverne meget vigtig og en del af hele konceptet."

Alle elever på skolen bakker op om skolens bæredygtige tankegang og synes, at det er rart, at der er afsætningsmulighed på deres produkter i skolens butik.

Udover genbrugstøj er sortimentet i butikken bredt; skåle af gamle grammofonplader, smykker af genbrugsmateriale, bordflagstænger og innovative og sjove papirslamper, selvfølgelig med LED-pærer.


30. oktober 2013For yderligere oplysninger:

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk

+45 6550 8097

30. oktober 2013

Sønderborg Produktionshøjskole

Sønderborg Produktionshøjskole er en helt unik skole med fokus på nyt byggeri, nye vaner og ny viden.

Skolen er nyopført som passivhus på 2244 m2, hvor moderne teknologi går hånd i hånd med mormors gamle husråd.

Sønderborg Produktionshøjskole er blandt de 28 projekter fra hele Sønderborg-området, der har bidraget til VORES OMSTILLING.Lena Westphal Jørgensen står klar til at bytte dit tøj

Fakta

Hvert år konsumerer vi danskere gennemsnitligt 16 kilo tøj. Undersøgelser viser også, at en gennemsnitsforbruger inden for det seneste år ikke har anvendt en tredjedel af sit tøj, samt at 80 % af alt det tøj, vi kasserer, har hele 75 % af sin levetid tilbage.

Så kig på ressourcebesparelserne hjemme i klædeskabet!

Kilde: Fashioning Sustainability rapport 2013, Deloitte

Åbningstider

Butik Solglimt har åbent tirsdag og onsdag fra 10-14 og torsdag fra 10-17.

Adressen er Solglimt 4, 6400 Sønderborg.Cookiepolitik