Følg dit forbrug og spar på energien

Du kan få en mindre elregning uden at give afkald på komforten. Stræb efter 1.000 kWh om året pr. person ved at slukke det du ikke bruger, køb elbesparende produkter når du køber nyt, og bliv mere bevidst om dine vaner.

Det første sted du kan sætte ind, hvis du vil spare på strømmen, er ved at ændre din adfærd og dine vaner en lille smule, for gode vaner sparer strøm.

  • Tjek hvor meget strøm du bruger. Ligger din bolig i SE's forsyningsområde, kan du tjekke forbruget på www.se.dk/minside
  • Tilslut alle elektriske apparater til elspareskinner og sluk på denne når apparaterne ikke bruges. På den måde er du sikker på, at der ikke er et standby-forbrug


Fjernaflæste målere i hele SE's forsyningsområde

Samtlige husstande og virksomheder i Sydvest- og Sønderjylland har i 2008 fået udskiftet deres elmåler til en ny fjernaflæst elmåler. De nye elmålere er digitale og sender automatisk et signal om husstandens forbrug ind til SE.

Det betyder en række fordele for dig:

  • Du kan altid følge dit forbrug på www.se.dk/minside
  • Du får en bedre fornemmelse af dit strømforbrug gennem året
  • Du kan blive advaret via SMS, hvis dit forbrug falder eller stiger drastisk


SE har lavet en app, som gør det muligt for dig at tjekke dit forbrug over alt i boligen

Følg dit forbrug online

Ved at følge dit elforbrug månedligt, ugentligt, dagligt, eller endda time-for-time, kan du blive mere opmærksom på hvor meget strøm du bruger.

Gunnar Kock fra Fynshav tjekker ofte sit forbrug på SE's hjemmeside, og han er blevet meget klogere på, hvornår og hvordan strømmen bruges i husstanden:

"Nu kan jeg se hvornår vi har haft gæster, eller på hvilke dage vi vasker tøj. Vi er meget opmærksomme på vores forbrug, og vi husker altid at slukke for de apparater vi ikke bruger på kontakten. Det har blandt andet medført et meget lavt standby-forbrug".

SE har også lavet en app, som gør det muligt for dig at tjekke dit forbrug over alt. Download app'en i App Store eller i Play Butik.

29. oktober 2013

29. oktober 2013

Aflæs forbrugGunnar Kock fra Fynshav tjekker ofte sit forbrug på SE's hjemmeside. Med små ændringer har han skåret en fjerdedel af sit elforbrug.

Find andre gode energi-sparehistorier på www.zeromap.dk

For yderligere oplysninger:

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk
+45 7412 4191

1.000 kWh om året pr. person

Ifølge Energitjenesten er det gennemsnitlige elforbrug pr. dansker 1.600 kWh. Men det er ikke umuligt at skære forbruget ned til 1.000 kWh om året pr. person.

Læs mere og få gode tips til at spare på strømmen på Energistyrelsens hjemmeside herDet er muligt at følge dit elforbrug månedligt, ugentligt, dagligt, eller endda time-for-time

Cookiepolitik