Danfoss etablerer stor solcellepark ved hovedkvarteret i Nordborg

På en stor mark ved Danfoss' hovedkvarter i Nordborg er en stor solcellepark under opførelse. Med parken går Danfoss som industrivirksomhed foran i omstillingen til vedvarende energi og får samtidig et tydeligt grønt blikfang og et udstillingsvindue for Danfoss' nye innovative solcelleinvertere.


Der bliver arbejdet på livet løs på en stor mark ved Danfoss' hovedkvarter i Nordborg. Her er Danfoss nemlig ved at etablere en stor solcellepark, der kommer til at dække et område der svarer til 4-5 fodboldbaner.

Der arbejdes i øjeblikket på at rydde og klargøre området til opstilling af solparken, der bliver på sammenlagt 2,1 MW fordelt på 9.300 solcellepaneler. Det gør anlægget til det hidtil største af sin slags i norden.

Et grønt vartegn

Når anlægget er etableret får Sønderborg-området endnu et markant, grønt vartegn og Danfoss får et synligt blikfang der viser at industrivirksomheden er med helt forrest i omstillingen til vedvarende energi. Det store anlæg vil være meget synligt for både Danfoss medarbejdere og gæster og alle andre på vej mod Nordborg.

Parken vil allerede stå færdig og være i drift inden nytår og vil årligt producere elektricitet nok til at dække 400 enfamiliehuses årlige forbrug. Anlægget er en del af Danfoss' "Energy Saving Program", som også fokuserer på energieffektivisering af koncernens femten største energiforbrugende fabrikker.

Udstillingsvindue for nye innovative invertere

De mange solcellepaneler bliver forbundet til 130 af Danfoss Solar Inverters nye innovative FLX invertere, der netop er blevet lanceret i år. De nye invertere er blandt andet med til at sikre et højere udbytte fra både små og store solcelleanlæg. Anlægget i Nordborg bliver således også et udstillingsvindue for Danfoss' nye produkter, og giver samtidig virksomheden mulighed for at teste nye invertere.

8. oktober 2013

8. oktober 2013

Yderligere oplysninger

Christian Eriksen
christian.eriksen@projectzero.dk

+45 65 50 81 97En række invertere fra Danfoss Solar Inverters ved Nord-Als Idrætscenters nye store solcelleanlæg. Der skal hele 130 invertere til at dække det nye store anlæg ved Danfoss' hovedkvarter i Nordborg

FAKTA OM SOLCELLEINVERTERE

Solceller producerer ikke samme slags elektricitet som den vi har i nettet.

De omdanner nemlig solens stråler til jævnstrøm og man har derfor brug for en inverter, også kaldet en vekselretter til at omdanne denne jævnstrøm til vekselstrøm, før den kan sendes ud på nettet og eksempelvis bruges i vores husholdningsapparater.

Danfoss Solar Inverters er blandt verdens førende producenter af solcelleinvertere.

Læs mere om Danfoss Solar Inverters her

Cookiepolitik