Sønderborgs klima-køreplan har international guldstandard

Sønderborg blev i marts 2012 optaget i C40 Climate Positive Development programmet, hvor verdens største byer samarbejder med the Clinton Climate Initiative om byernes klimaomstilling.

Organisationen har netop afsluttet sin evaluering af Sønderborgs nye klimaplan for 2020, og handlingsplanen er blevet godkendt som international top-model for klimaindsats. Sønderborg har opnået denne guldstandard i lighed med 4 andre klima-projekter i Ohio, London, Melbourne og Sydney.

Det betyder, at Sønderborgs klima-køreplan frem mod 2020 nu bliver udbredt til 63 af verdens største byer, så de kan inspireres og kopiere Sønderborgs måde at handle klimaklogt. Byerne skal nemlig vokse bæredygtigt. Og det vil medføre, at udlandets interesse for Sønderborgs måde at gennemføre Vejen mod nullet vokser markant i de kommende år.

Formanden for bestyrelsen i ProjectZero, Peter Mads Clausen, er begejstret over den internationale anerkendelse af Sønderborg-områdets køreplan for klima-aktiviteterne frem til 2020.

- I C40 Climate Positive organisationen taler man om, at Sønderborgs projekt har guldstandard som model for verdens storbyer, og det niveau har vi jo kun nået, fordi rigtig mange engagerede virksomheder, organisationer og enkeltpersoner har involveret sig og bidraget til en solid Roadmap2020 som vores lokale køreplan. Derfor glæder jeg mig også over, at byrådet i Sønderborg på mødet i oktober har godkendt køreplanen for klima-omstillingen og nu vil indarbejde klima-aktiviteterne i kommuneplanen, siger Peter Mads Clausen.

Direktøren for C40 Climate Positive Development programmet, Zachary Tofias, er glad for, at C40 ekspert bedømmelsesudvalget har godkendt ProjectZeros Roadmap2020 som køreplan.

- ProjectZero rummer et aggressivt sæt af strategier og taktikker til at opnå en nedsættelse af CO2-udledningen og tjener som inspiration for andre byer i hele verden. Jeg ser frem til at støtte projektets udviklere, når de omsætter ideer til handling gennem et samarbejdende engagement ikke kun med de lokale aktører og det danske samfund, men også med de globale deltagere i C40 Climate Positive Development programmet, påpeger Zachary Tofias.

- Danske virksomheder, og ikke mindst virksomhederne i Sønderborg-området, får med den internationale godkendelse den bedst tænkelige platform for at demonstrere og udvikle klima- og energiløsninger for de største byer på kloden, fastslår ProjectZero-sekretariatets direktør Peter Rathje.

ProjectZero blev etableret i 2007 af Sønderborg Kommune, SE, Bitten & Mads Clausens Fond, Nordea-fonden og DONG Energy. I 2014 indtræder Sønderborg Forsyning i samarbejdet.

6. november 2013

6. november 2013

For yderligere oplysninger

Peter Rathje
adm. direktør ProjectZero

peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636Præsident Clinton var hovedtaler på CSR AWARDS 2012 og roste Sønderborg for ProjectZero-initiativet med opfordring til at vise vejen til hurtigere, billigere og bedre løsninger på verdens klimaudfordringer.

Læs mere om besøget

Cookiepolitik