Ny tilskudsordning til virksomheder

Ny tilskudsordning målrettet virksomheder, der konverterer deres procesenergi til vedvarende energi eller fjernvarme, skal motivere til at skifte de fossile brændsler ud. Flere virksomheder har allerede haft gavn af ordningen.

Kom til temamøde og hør mere

Onsdag den 4. december afholder ProjectZero i samarbejde med Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter temamøde om tilskudsordningen. Energistyrelsen vil her fortælle om den nye tilskudsordning til virksomheder og besvare spørgsmål fra de deltagende virksomheder.

Se dagsorden og tilmelding her

VE til proces , som støtteordningen hedder, er en opfølgning på energiaftalen fra 2012, og der er i alt afsat 3,75 mia. kr. til at støtte konvertering af procesenergi fra fossile brændsler som kul, olie eller gas til vedvarende energi eller fjernvarme.

Puljen er fordelt med 250 mio. kr. i andet halvår af 2013 og derefter 500 mio. kr. om året i hvert af årene 2014-2020. Der kan gives støtte til både enkeltvirksomheder samt til en gruppe af virksomheder, som går sammen om et projekt.


Solfangere ved Gråsten Fjernvarme

Energieffektivitet og konkurrencedygtig

Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard udtaler om ordningen:

- Jeg er sikker på, at ordningen vil blive godt modtaget af industrien, der nu får en hjælpende hånd til at få erstattet de fossile brændsler med vedvarende energi, blive mere energieffektive og dermed mere konkurrencedygtige. Jeg ser frem til mange spændende projekter, der både gavner klimaet og den danske beskæftigelse.

For at kunne betegnes som procesenergi skal følgende to betingelser være opfyldt:

  • Energien skal anvendes til en produktion, hvor en vare undergår en forandring
  • Energien skal anvendes til fremstilling af en vare, der er bestemt for afsætning

13. november 2013

13. november 2013Energistyrelsen vil være tilstede under temamødet den 4. december, for at fortælle om den nye tilskudsordning til virksomheder

For yderligere oplysninger


Carina Pedersen
carina.pedersen@projectzero.dk

+45 6550 8194

VE til proces

Læs mere om tilskudsordningen på Energistyrelsens hjemmeside herDer gives tilskud til varmepumpe til procesenergi

Cookiepolitik