Klimabevidsthed og kampsport

Online butik i Høruphav tænker klimaklogt og har fokus på at kunne profilere sig som en grøn butik. Og samtidig mener indehaveren, Martin Mathiasen, at det giver god samvittighed at agere klimabevidst. MMASHOP er netop blevet ZERObutik og støtter dermed op om et CO2-neutralt Sønderborg-område.

MMASHOP er en online butik, der sælger kampsportsudstyr. Selvom at shoppen kun har 60 kvadratmeter lagerplads, et lille kontor og en hjemmeside, er det vigtigt for indehaver Martin Mathiasen, at shoppen har en grøn profil og handler ansvarligt.Grøn profil kan sammenlignes med kampsport

- Man kan sammenligne vores grønne profil med kampsport. Det handler om velvære og at gøre noget i en god ånd, og så handler det om, at man skal kunne tænde op for varmen med god samvittighed, fortsætter Martin Mathiasen. Samtidig vil vi gerne støtte op om lokalsamfundet og ProjectZero visionen.

Besparelserne hos shoppen er ikke til at tage fejl af. På et enkelt år fra 2011 til 2012 har MMASHOP reduceret deres energiforbrug med 1.058 kWh, svarende til 31 % af deres samlede energiforbrug.


Varmepumpe, isolering og led

For at opnå besparelsen har MMASHOP bl.a. skiftet fra elvarme til en luft-til-luft varmepumpe. For at finde den rette pumpe har shoppen fået hjælp fra en vejleder hos SE, hvor de også har købt pumpen. Her blev de vejledt til at købe Panasonic Danmarkspumpen, som Martin Mathiasen i dag er glad for.

- Vi havde vores pumpe til at køre om natten eller slet ikke i løbet af sommeren. Fantastisk med alle de indstillingsmuligheder man har, siger en begejstret Martin Mathiasen, og fortsætter:

- Når nu vi alligevel skiftede varmekilde, besluttede vi os for også at kunne holde på varmen, og fik derfor hulmursisoleret med 7 cm. Her valgte vi en lokal leverandør, hvilket betyder noget for os, nemlig Hertug Huse.

Derudover er noget af energibesparelsen kommet ved, at al belysning på lageret er blevet skiftet fra de gamle, udfasede glødepærer til LED.


Det handler ikke kun om bundlinje

Hos MMASHOP har man ikke tænkt så meget på investeringen, men blot gjort det. Komfort og ansvarlighed har betydet mest. Det til trods, viser investeringen gode resultater, da MMASHOP årligt sparer cirka 2.000 kr. med de nye klimakloge tiltag.


12. november 2013

12. november 2013For yderligere oplysninger

Carina Pedersen

carina.pedersen@projectzero.dk
+45 6550 8194

ZERObutik

Profilér dig over for kunderne og gør en aktiv indsats for klimaet. Bliv ZERObutik ved at sætte fokus på energiforbruget og gennemfør udskiftninger og renoveringer til fordel for klimaet med minimum besparelse på 10 % af energiforbruget.

Læs mere om ZERObutikCookiepolitik