Isolér din bolig og skru ned for varmen

10 familier har sammen hævet energistandarden i deres boligforening. Isolering og nye vinduer har gjort at familierne nu kan holde varmen og har fået forbedret komforten i deres boliger.

Nordborg Andelsboligforenings afdeling 3 i Svenstrup er en af de første andelsboligforeninger, som har fået energivejledning fra ZERObolig. Og det har vist sig at det var en god idé - boligforeningen gik kort tid efter i gang med at efterisolere og udskifte vinduer i alle 10 lejemål.

Især hulmursisoleringen kunne mærkes meget hurtigt: "Få timer efter håndværkeren var færdig med at hulmursisolere måtte jeg skrue ned for varmen, og det samme gjorde min nabo dagen efter" fortæller en positivt overrasket beboer, Dorte Berndt, som også er medlem af bestyrelsen. "Vi oplever ikke kulde og træk som vi gjorde før, og opsætning af flere radiatorer har også betydet, at vi kan holde samme varme i alle rum."

Nordborg Andelsboligforening har set energirenoveringsprojektet som et "pilotprojekt" og har efter de positive resultater og tilbagemeldinger fra beboerne igangsat energirenoveringer i andre af foreningens afdelinger. I NABs afdeling 3 har energirenoveringerne betydet en forhøjet husleje på under 400 kr. om måneden.

Læs mere om boligforeningen på deres hjemmeside: www.nabbolig.dk

Efterisolering

I næsten alle huse kan varmeforbruget sænkes, hvis man efterisolerer. Derfor er efterisolering en af de energirenoveringer du først bør overveje, da du både kan spare energi og penge. Du kan efterisolere din bolig flere steder, de mest almindelige steder er i hulmuren, på loftet og etageadskillelse.

Ud over at holde på varmen forbedrer efterisolering også husets tæthed. Ofte forsvinder over 30 procent af varmen, fordi huset er utæt. Dårlig eller ingen isolering kan også medføre dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.

Har du spørgsmål til denne nyhed så kontakt Pernille Beck på 74 12 41 91 eller pernille.beck@projectzero.dk.


Pernille Beck
19. marts 2013

19. marts 2013Nordals Boligforenings afdeling 3 i SvenstrupDobbelthus fra Nordals Boligforenings afdeling i Svenstrup

Cookiepolitik