Indvielse af geotermisk anlæg hos Sønderborg Fjernvarme

Lørdag den 6. april åbnes dørene for alle interesserede til indvielse af miljøvenlig fjernvarme til mere end 10.000 forbrugere - det geotermiske anlæg i Spang. Samtidig fejrer Sønderborg Fjernvarme 50 års jubilæum.

Med musikalske indslag fra Sønderborg Gardens sambaband og Hr. Jensens jasskapel indvier Sønderborg Fjernvarme det helt nye geotermiske anlæg der i fremtiden skal producere CO2-neutral fjernvarme til forbrugerne i Sønderborg.

Arrangementet foregår den 6. april ved det nye varmeværk på Vestermark i Sønderborg. Ved ankomst til festlighederne kl. 11.30 er der mulighed for rundvisning i varmeværket og derefter spadseretur / cykeltur til det geotermiske anlæg i Spang for interesserede.

Sønderborg Fjernvarmes helt nye varmeanlæg producerer CO2-neutral fjernvarme i 2 trin, ved udnyttelse af det varme vand fra undergrunden og ved at anvende miljøvenlig biobrændsel i varmeværket.

I udkanten af Sønderborg er det geotermiske anlæg placeret. Der pumpes varmt vand op fra undergrunden i 1,2 km. dybde. Derfra ledes vandet i et 4 kilometer langt rørsystem til fjernvarmeværket på Vestermark, hvor det sammen med biobrændsel udgør produktionen af den miljøvenlige fjernvarme.

Effektiviteten af det helt nye fjernvarmeanlæg er helt unik. Der er ingen spildvarme ved produktionen eller forurenende restprodukter fra afbrændingen. Det eneste der ledes ud i atmosfæren fra skorstenen er ren afkølet vanddamp.

Se det nye halmfyr og solvarmeanlæg i Gråsten

Gråsten Fjernvarme åbner også dørene for interesserede i kommende weekend.

Opførelsen af det nye kombinerede solvarme og halmværk på Sønderborg Landevej står næsten klar til brug og i den forbindelse holder Gråsten Fjernvarme åbent hus fra kl. 13-16 søndag den 7. april .

Læs mere her

Louise Johnsen
25. marts 2013
louise.johnsen@projectzero.dk

25. marts 2013

Film om geotermiSønderborg Fjernvarme har lavet en præsentationsfilm om det nye anlæg. Filmen kan ses her

CO2-neutral fjernvarmeIllustration udført af HEADQUARTERS for Sønderborg Fjernvarme

Læs mere om Sønderborg Fjernvarme her

Cookiepolitik