Mere end halvdelen af Sønderborg-områdets ca. 2.000 sommerhuse er bygget i perioden fra 1960-1979. Samtidig er energiforbruget i husene de seneste 20 år steget med 50 %. Der er derfor et kæmpe potentiale for at renovere områdets sommerhuse.
Turisterne stiller større krav
Aldrig før har branchen oplevet, at turisterne har så meget fokus på energiforbruget i sommerhuset. "Vi oplever en stigende interesse for sommerhuse med lavt energiforbrug. Den lange og kolde vinter, og dermed et højt varmeforbrug, har helt klart øget denne interesse" fortæller bureauleder fra NOVASOLs afdeling på Als, Mikael Larsen.
Udover husenes dårlige energimæssige tilstand halter de også noget på standen generelt. "I størstedelen af de ældre sommerhuse vi har i området, er der ikke lavet istandsættelser siden huset er bygget. Dvs. at der er mange gamle køkkener og bad, og det hænger ikke sammen med de stigende krav, som gæsterne stiller" fortæller Mikael Larsen, og opfordrer dermed sommerhusejerne til at sætte husene i stand, så de svarer bedre til gæsternes krav.
Så meget kan du få
Håndværkerfradraget omfatter fra 22. april i år også, at du kan trække arbejde udført i sommerhuset fra.
Håndværkerfradraget gives i form af et fradrag i din årsopgørelse. Fradraget har en skatteværdi på ca. 33 %, hvilket betyder, at når du bestiller lønarbejde for 300 kr. får du 100 kr. tilbage i tilskud, i form af mindre betalt skat pga. fradraget.
Der gives maksimalt et fradrag på 15.000 kr. pr. person som ejer sommerhuset. Dette betyder, at et sommerhus med 2 voksne ejere maksimalt kan få et tilskud på 10.000 kr., hvis de har fået udført lønarbejde for 30.000 kr. eller derover.
Fradraget gives til flere forskellige ting i huset. Det kan være alt fra udskiftning af vinduer til nyt køkken.
Læs mere om reglerne for håndværkerfradrag i sommerhuse her
Har du spørgsmål til denne nyhed så kontakt Pernille Beck på 74 12 41 91 eller pernille.beck@projectzero.dk.
Pernille Beck
22. maj 2013