Kinesiske Haiyan vil samarbejde og lære af Danmark

En delegation fra Haiyan, med 0,5 mio. indbyggere, besøgte i den forløbne uge Sønderborg. Byen vil etablere en Low Carbon City, hvor energieffektivisering og udnyttelse af affald går hånd i hånd med grøn forretningsskabelse - helt i ProjectZero-ånden.


Delegationen fra Haiyan

Med "kun" 0,5 mio. indbyggere er Haiyan ikke en typisk kinesisk by, men klima-ambitionen var helt i top da en erhvervsdelegation på 7 personer ledet af partisekretær Shen Xiaohong i sidste uge besøgte Danfoss og ProjectZero for at lære fra Sønderborgs store omstilling.

Det var især mulighederne for at bygge huse og bygninger i ZERO+ klassen, grøn fjernvarme og borgerinddragelsen som tiltrak stor opmærksomhed hos delegationens medlemmer, som omfattede både byplanlæggere og erhvervsledere. I forbindelse med besøget underskrev deltagerne en samarbejdsaftale, som skal sikre en fortsat dialog, men også at besøgets konklusioner omsættes til specifikke grønne initiativer i Haiyan.

De mange kinesiske delegationsbesøg i Danmark er med til at inspirere de kinesiske byer til omstillingen til bæredygtige byer. "Ved at hjælpe kineserne på rette vej får vi både banet vejen til større CO2-reduktioner i Kina og boostet eksporten af grønne løsninger fra danske virksomheder" fortæller ProjectZeros Peter Rathje i forbindelse med besøget.

Danfoss datterselskabet Holip har hovedsæde i Haiyan og indgår i kernen af den hightech-virksomheds zone som skal udvikles baseret på Low Carbon City konceptet.


Peter Rathje
28. maj 2013

peter.rathje@projectzero.dk

28. maj 2013Borgmester Aase Nyegaard byder delegationen velkommen til SønderborgBorgmester Aase Nyegaard i samtale med partisekretær Shen Xiaohong fra Haiyan

Cookiepolitik