Kan mobiltelefonen spare på elregningen?

Kan mobiltelefonen hjælpe med at sænke elregningen? Eller kan den måske hjælpe med at vælge den mest klimavenlige og økonomiske transportform? Ja! - er svaret fra en række forskere og virksomheder i projektet EcoSense der, ved at bruge de nye "smarte" mobiltelefoner, vil hjælpe private, virksomheder og offentlige institutioner med at træffe klimakloge valg og samtidig spare penge.

De nye, "smarte" mobiltelefoner der er kommet frem over de seneste år har mange spændende anvendelsesmuligheder og nu arbejder virksomheder og forskere i projektet "EcoSense" på at gøre disse telefoner endnu smartere til gavn for både pengepungen og klimaet.

Det er nemlig projektets mål at bruge dem som miljøsensorer til at lave anonymiserede målinger af folks bevægelses- og adfærdsmønstre i byer, offentlige institutioner og virksomheder, og herigennem hjælpe brugerne til eksempelvis at sænke deres energiforbrug eller vælge en mere klimavenlig transportform.

Ved at downloade en app kan brugeren eksempelvis få analyseret sit transportbehov og ved hjælp af visuelle værktøjer få præsenteret grønne alternativer på en forståelig måde.

Projektet afholdte torsdag den 16. maj 2013 partnermøde hos Institut for Datalogi ved Århus Universitet. Her samledes de deltagende virksomheder og forskere for at gøre status og finde nye udviklingsmuligheder for projektet. Resultatet blev en række spændende ideer der både kan give nye muligheder for at opgøre og reducere vores CO2-fodaftryk og skabe vækst og grønne arbejdspladser for de involverede virksomheder.

Christian Eriksen
21. maj 2013

Christian.eriksen@projectzero.dk
+45 6550 8197

21. maj 2013



Fakta om projektet

Projektet er støttet af det Strategiske Forskningsråd og har følgende deltagere:

  • Forskningsinstitutionerne Institut for Datalogi ved Århus Universitet, AU Herning, Nordic Center of Excellence NORD-STAR og Alexandra Instituttet
  • Virksomhederne Insero Business Services A/S, Marimatech A/S, Klimabevidst.dk og GridManager A/S
  • Byer og by-initiativerne Københavns Kommune, Aarhus Kommune og ProjectZero i Sønderborg
  • Internationale deltagere fra Bits to Energy Lab, ETH Zurich, Technische Universität, Dortmund og Linköping University, Centre for Climate Science and Policy Research

Cookiepolitik