Kan elbiler køre rally?

Virksomheder med elbiler som en del af virksomhedens CSR strategi har nu mulighed for at deltage i Det 3. Nordeuropæiske Elbilsrally. Udfordringen for deltagerne er at bevise, at elbiler er ved at være et reelt alternativ.

I Det 3. Nordeuropæiske Elbilsrally vil arrangører og deltagere endnu engang bevise, at eldrevne køretøjer, også når det gælder lange strækninger, både teknisk og økonomisk er ved at være et reelt alternativ. Et alternativ, hvor eldrevne køretøjer, muliggør Rallysport uden de traditionelle miljøudfordringer som støj og udstødningsgas normalt giver anledning til.
Ud over løbets konkurrencemoment, ønsker Elbilrallyets arrangører, deltagere og sponsorer, at udsende budskabet:
Fremtiden for mobilitet og motorsport ligger i at kombinere strøm fra vedvarende energi med mere funktionelle og effektive energilagringsmuligheder, samt forbedret teknologi til kraftoverføring

CO2-neutrale strategier, et fremtidigt krav?

Elbilen har hårde odds imod sig i Danmark, og så sent som den 30.04.2013 forlød det, at Københavns Kommune nu sløjfer nogle af parkeringspladserne til elbilerne, da 4/5 står ubenyttede hen. I den anden ende af skalaen har Post Danmark købt 50 nye Mercedes-Benz Vito E-Cells, og tegner sig dermed for ca. hver 20. elbil på de danske veje1.

Udviklingsråd Sønderjyllands projektleder på Det Nordeuropæiske Elbilsrally, Leo Petersen, udtaler:
Private virksomheder der vælger at udfase deres benzin- og dieseldrevne biler får i en måske ikke så fjern fremtid virkelig en mulighed for at lægge pres på de kommunale udbud, hvis der skrives ind i udbuddet at transporten i udbuddet skal være emissionsfri. Hvis vi følger trenden, så vil vi nok se en del CO₂-neutrale strategier i de danske kommuner de næste år frem".

Den første etape af rallyet om lørdagen går fra Vejle over den dansk-tyske grænse til Flensborg. Om søndagen går det videre til vadehavsøen Sild, hvor en række udfordrende, specielle opgaver skal gennemføres, før elbilsrallyet vender tilbage til fastlandet og kører til den store finale i Flensborg. Den samlede strækning er på 330 km.

Kontaktperson: Leo Petersen, lp@soenderjylland.dk, tlf.: 7333 1371/2614 6747


1www.csr.dk: Post Danmark er klar til grøn distribution med 50 nye elbiler

Louise Johnsen
7. maj 2013

louise.johnsen@projectzero.dk
2133 3433

6. maj 2013

Program og betingelser

Europas største orienteringsløb for elbiler afvikles i Syddanmark og Schleswig-Holstein.

Se betingelserne for deltagelse og program her.pdf

Tilmelding

Tilmelding til rallyet kan ske til Leo Petersen lp@soenderjylland.dk, tlf.: 7333 1371 / 2614 6747

Nordeuropæisk Elbils Rally

Fakta om rallyet

Det 3. Nordeuropæiske Elbilsrally
kører fra d. 8. - 9. juni 2013.


Ruten på dansk territorium bevæger sig igennem følgende byer: Vejle - Kolding - Haderslev - Aabenraa.
Deltagerne i Elbilsrallyet skal dyste i disciplinerne: slalom, gennemsnitsfart, hastighedsprøve, orienteringsprøve og ikke mindst optimal energiudnyttelse.

Alle med kørekort der ejer eller kan låne en elbil med en rækkevidde på 100 km. kan være med i rallyet.

Cookiepolitik