Forår i luften hos håndværkerne

Det gode forårsvejr og det genindførte håndværkerfradrag kan mærkes hos områdets håndværkere, som igen er ved at have fyldte ordrebøger.

Arne Frederiksen, indehaver D. Frederiksen & Søn A/S, er ikke i tvivl: "Genindførslen af håndværkerfradraget har helt sikkert kunnet mærkes. Vi oplever i øjeblikket større efterspørgsel på nye vinduer og nyt tag. Men også på solceller har vi mærket en øget efterspørgsel."

Stort potentiale for energirenovering

Med mere end 1.000 energivejledningsbesøg hos områdets boligejere, har ZEROboligs energivejleder, Charlie Lemtorp, en god fornemmelse af boligernes stand: "De huse jeg har besøgt har en gennemsnitsalder på 67 år, og 94 % af disse boliger har et energimærke D eller lavere. Der er derfor nok at tage fat på, hvis man vil hæve energistandarden".

Håndværkerne i området beretter, at der de sidste par år er kommet langt mere fokus på energirigtig bolig og adfærd.

"Besparelser eller tilskud er med til at motivere flere boligejere til at komme i gang, og fradraget kan dermed føre til handling. Som en bonus til besparelserne på energiregningen, oplever langt de fleste en forbedret komfort i boligen efter energirenovering" fortæller Arne Frederiksen.


Så meget kan du få

Håndværkerfradraget gives i form af et fradrag på din årsopgørelse. Fradraget har en skatteværdi på ca. 33 %, hvilket betyder at når du bestiller lønarbejde for 300 kr. får du 100 kr. tilbage via din årsopgørelse i 2014.

Der gives maksimalt et fradrag på 15.000 kr. pr. person over 18 år i husstanden.

Fradraget gives til flere forskellige ting i boligen. Det kan være alt fra udskiftning af vinduer til havearbejde. På www.haandvaerkerfradrag.dk kan du se, hvad du kan få fradrag for.

Har du spørgsmål til denne nyhed så kontakt Pernille Beck på 74 12 41 91 eller pernille.beck@projectzero.dk.

Pernille Beck
7. maj 2013

7. maj 2013

Fakta

Vidste du, at mere end halvdelen af alle håndværkere i Sønderborg-området er uddannet til at vejlede dig til den helt rigtige energiløsning, når du skal renovere din bolig?

Find en håndværker nær dig, og bliv den næste, som fremtidssikrer din bolig

Tryk her: www.zeromap.dk

Cookiepolitik